The League - Miljoeneninvestering in Tinder voor elite

The League, een exclusieve dating-app voor singles 'van hoge kwaliteit', heeft een investering van 2,1 miljoen dollar binnengesleept.

23/01/2015

De app, bedoeld voor 'jonge professionals', werd in november gelanceerd in San Francisco. In tegenstelling tot andere dating-apps als Tinder is The League niet bedoeld voor de massa. Er werd afgetrapt met 1.000 zorgvuldig geselecteerde vrijgezellen en inmiddels gebruiken ongeveer 4.500 mensen The League. Op de wachtlijst staan nog eens ruim 20.000 Amerikanen.

Alleen singles die door de strenge keuring heenkomen worden toegelaten, hoewel je ook door een van de huidige leden kan worden uitgenodigd. Van alle leden wordt verwacht dat ze zich netjes gedragen, vertelt Bradford. "We trappen mensen die vervelend doen eruit. Wij zien The League als een keurige bar of nachtclub waar we goed gedrag van de aanwezigen eisen."

De investering van omgerekend zo'n 1,85 miljoen euro geeft Bradford en haar team de tijd om voet aan de grond te krijgen in de datingmarkt. De CEO heeft verschillende verdienmodellen voor ogen, zoals een dienst waarbij een medewerker van het bedrijf het onlinegedeelte van het daten voor zijn rekening neemt. De klant hoeft dan alleen nog maar op te komen dagen voor de échte date.


Bron:DeMorgen25/11/2014
Drie voormalige werkneemsters van Tinder lanceren op 1 december een vrouwvriendelijke concurrent. De app krijgt de naam Bumble mee en geeft dames de touwtjes in handen tijdens het digitaal daten. ..
08/01/2014
Elke Clijsters gooit zich op de datingmarkt. Niet dat ze echtgenoot Jelle Van Damme de deur heeft gewezen. Ze gaat voortaan aan de slag als bemiddelaar. Volgende week start ze namelijk samen met een ..
08/01/2014
Zin om een kale binnen- of buitenmuur van uw huis op te fleuren met een uniek kunstwerk? Dat kan. Op www.muurzoektkunst.be kan elke Leuvenaar een muur registreren als canvas voor street artists. Muur..
19/10/2010
Facebook en Twitter worden steeds populairder en nu hebben ook veel ouderen hun weg naar de sociale netwerksites gevonden. De zogenaamde ‘silver surfers’ vinden het internet bovendien een u..