Student beleeft droomnacht met Joke van de Velde

Simon Claes uit Zichem zal zich zijn eindejaarsbal nog lang herinneren. Hij vroeg en kreeg een date met voormalig Miss België Joke van de Velde.

28/06/2015

Het begon allemaal met een eenvoudige oproep via YouTube . ‘Ik ben op zoek naar een galabal-date, maar tot nog toe heb ik niemand gevonden’, zei hij in het filmpje. ‘Maar ik heb iemand op het oog. Joke, wil jij met mij naar het galabal gaan?’

Claes raakte met zijn oproep tot in de radiostudio van Q-Music, waar hij in kostuum en onder het alziend oog van presentator Wim Oosterlinck zijn vraag nog eens mocht herhalen. Toen de student met een bos bloemen door de knieën ging, kon de voormalige Miss België niet anders dan ja zeggen.

Cursus dans

Zaterdagavond volgde dan het langverwachte moment. ‘Ik heb Simon thuis opgepikt en we zijn samen naar een feestzaal in Diest gereden’, vertelt van de Velde. ‘Simon straalde echt . Ook zijn vrienden van zijn school De Voorzienigheid vonden het geweldig dat hij een bekende date had.’

Omdat Simon duidelijk een perfecte nacht wou, liet hij niets aan het toeval over. Zo had hij op school een cursus dans gevolgd, waardoor hij samen met Joke al salsadansend de nacht in dook.

Voor van de Velde was het alvast een meer dan geslaagde nacht. ‘Ik heb nooit zelf zo’n galabal meegemaakt, omdat ik destijds herexamens had. Het is dus super dat ik zoiets op latere leeftijd toch nog kan meemaken’, zegt ze. En Simon zelf? Die was in de zevende hemel, zo blijkt uit zijn sms’je dat hij haar achteraf stuurde: ‘Honnepon mercikes you gave me the time of my life’.

 
05/04/2012
Van verliefd worden op vaderfiguren tot een saaie relatie na het huwelijk: Amerikaanse wetenschappers hebben een boek uitgebracht waarin ze veertig relatietheorieën verstaanbaar uitleggen. Wij pik..
13/06/2012
We geloven je best wanneer je zegt dat je ex en jij elkaar het beste gunnen. Maar stiekem geloven we ook dat je het leuk vindt om hem jaloers te maken en dus geven we enkele suggesties. ..
10/03/2015
'Ik ben twaalf jaar gehuwd met een Filipijnse man. We hebben een mooi leven, werk, kinderen, maar ik mis ook iets tussen ons'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies. ..
14/11/2015
"Ik ben een vrouw van 45, moeder van drie pubers en nu een jaar gelukkig met een nieuwe partner. Hij heeft geen kinderen, wat ik fijn vind, wegens toch praktisch makkelijker. Er is dan ook geen ex, d..