Student beleeft droomnacht met Joke van de Velde

Simon Claes uit Zichem zal zich zijn eindejaarsbal nog lang herinneren. Hij vroeg en kreeg een date met voormalig Miss België Joke van de Velde.

28/06/2015

Het begon allemaal met een eenvoudige oproep via YouTube . ‘Ik ben op zoek naar een galabal-date, maar tot nog toe heb ik niemand gevonden’, zei hij in het filmpje. ‘Maar ik heb iemand op het oog. Joke, wil jij met mij naar het galabal gaan?’

Claes raakte met zijn oproep tot in de radiostudio van Q-Music, waar hij in kostuum en onder het alziend oog van presentator Wim Oosterlinck zijn vraag nog eens mocht herhalen. Toen de student met een bos bloemen door de knieën ging, kon de voormalige Miss België niet anders dan ja zeggen.

Cursus dans

Zaterdagavond volgde dan het langverwachte moment. ‘Ik heb Simon thuis opgepikt en we zijn samen naar een feestzaal in Diest gereden’, vertelt van de Velde. ‘Simon straalde echt . Ook zijn vrienden van zijn school De Voorzienigheid vonden het geweldig dat hij een bekende date had.’

Omdat Simon duidelijk een perfecte nacht wou, liet hij niets aan het toeval over. Zo had hij op school een cursus dans gevolgd, waardoor hij samen met Joke al salsadansend de nacht in dook.

Voor van de Velde was het alvast een meer dan geslaagde nacht. ‘Ik heb nooit zelf zo’n galabal meegemaakt, omdat ik destijds herexamens had. Het is dus super dat ik zoiets op latere leeftijd toch nog kan meemaken’, zegt ze. En Simon zelf? Die was in de zevende hemel, zo blijkt uit zijn sms’je dat hij haar achteraf stuurde: ‘Honnepon mercikes you gave me the time of my life’.

 
17/08/2009
LOKEREN - Mensen die geen zin hadden om zonder lief naar de Lokerse Feestweek te gaan, konden dit jaar terecht aan de Billekenstoog op de Fonnefeesten. Het speeddateconcept dat vorig jaar opgezet wer..
24/08/2014
De Russiche performancekunstenaar Mischa Badasyan begint in september aan een opvallend experiment: hij wil een jaar lang elke dag met een andere man naar bed. Niet voor zijn plezier, wel voor de kun..
30/01/2013
Je hebt het vast al meegemaakt: je bent verliefd, maar je durft het niet te zeggen aan de man of vrouw in kwestie. Dankzij deze subtiele hints laat je blijken aan je vlam dat je geïnteresseerd ben..
09/04/2014
Linter / Tienen - Linter ..