Single baasje zoekt baasje

Vrijgezellen op zoek naar een partner die ook bij hun huisdier past, kunnen sinds twee weken terecht op de Nederlandse datingsite www.dier-en-mens.nl.
 

11/03/2007

Helena Wilmet

Wat opvalt aan datingsites -die tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond rijzen- is dat de meeste een specialisatie hebben. Na het daten voor wijndrinkers zijn nu ook de dierenliefhebbers aan de beurt. Een site speciaal gericht op huisdieren? Zitten de vrijgezellen van deze wereld wel op dit soort concepten te wachten? Ja, dus. Want de Nederlandse datingsite www.dier-en-mens.nl telt na amper twee weken al meteen zo'n tweehonderd leden. Je zal het maar meemaken dat de liefde van je leven een hekel heeft aan je lievelingskat.

{C}Liefde voor vogelspinnen

,,Het leek ons leuk om mensen bij elkaar te brengen met een passie voor dieren'', vertelt initiatiefneemster Betty Mercey. ,,Niet alleen om liefde te vinden, maar ook vriendschap. Iedereen die huisdieren heeft en op zoek is naar 'de ware' weet dat het soms moeilijk is iemand te vinden die net zo gek is op je dier als jij. Maar ook mensen die een soulmate zoeken om samen naar kattenshows te gaan of een wandel- of paardrijmaatje of gewoon een vriend of vriendin om samen leuke dierendingen mee te doen, kunnen bij ons terecht.''

{C}Daarom noemt Betty de nieuwe webstek liever een ontmoetingssite dan een datingsite. ,,Onze vragenlijsten onderscheiden zich van elke andere website: het gaat niet om de kleur van je haar of je ogen maar om de dieren en om wie je bent. Het is de liefde voor dieren die ons bindt. Of dit nu honden, katten, paarden, schapen of vogelspinnen zijn of jonge, oude, blonde of donkere baasjes. Zelfs mensen die door hun drukke job geen tijd hebben om een huisdier te hebben, kunnen hier contacten leggen zodat ze af en toe toch nog eens een dier kunnen strelen of ermee wandelen.''

{C}Betty Mercey staat in Nederland bekend om haar bodemloze dierenliefde. Ze is oprichter van de Stichting Greyhounds Rescue en ontwierp de Red-Mijn-Huisdier-stickers. Uiteraard heeft ze zelf ook dieren: dertien honden en vier katten. ,,Ik ben gek op dieren. Ik hoop dat er zich mooie levensverhalen ontwikkelen dankzij de nieuwe site en dat het aantal leden dag aan dag mag groeien.''

{C}Meer vrouwen dan mannen

De datingsite is in elk geval niet onopgemerkt gebleven. Het internationale persbureau Reuters besteedde er al aandacht aan. Betty gaf ook tekst en uitleg op Radio Ireland, California Newsflash en op de Franse televisie. Twee weken na de opening hebben al bijna tweehonderd mensen zich ingeschreven. ,,Iets meer vrouwen dan mannen tot nu toe, maar we staan nog maar aan het prille begin. Met het aanmelden op dier-en-mens weten mensen zeker dat de personen die ze daar tegenkomen dezelfde interesse hebben als zij. In andere landen zijn de zogenaamde 'Pet Dating sites' reeds bekend en een groot succes.''

Het bekijken van de profielen is gratis, voor het inschrijven en reageren moet je een jaarabonnement afsluiten. Het goedkoopste jaarabonnement kost 19,95euro, waarvan 5euro naar de stichting No-Kill gaat. No-Kill zet zich in om het probleem van de zwerfdieren op te lossen.

www.dier-en-mens.nl


Bron:Nieuwsblad23/07/2013
De meeste websites bieden geheel verzorgde reizen naar Vietnam aan, waar je de bruiden kunt keuren. Vaak kunnen de geïnteresseerde mannen kiezen uit een aantal pakketten. Het ene pakket bestaa..
07/04/2010
Er is heel wat bedrog op datingsites, dat zegt consumentenorganisatie Oivo. Die voerde een onderzoek naar de manieren waarop consumenten worden gelokt. ..
17/01/2015
'Seksueel loopt het tussen ons niet zo goed. Hij heeft weinig zin in vrijen, wordt vaak niet graag aangeraakt. Ik suggereerde om naar een seksuoloog te gaan, maar dat wil hij niet'. Seksuologe Rika P..
22/12/2012
Het Franse onlinedatingbedrijf Meetic koopt Massive Media, het Gentse bedrijf waartoe onder andere Twoo en Netlog behoren. Dat schrijft De Tijd. Meetic betaalt 18,9 miljoen euro voor het bedrijf, waa..