Sex.com weer te koop

De domeinnaam sex.com staat weer te koop. Vier jaar geleden werd er nog 10miljoen euro voor neergeteld, maar op de veiling volgende maand zou dat een pak minder kunnen worden. StefTelen

22/02/2010

Tot oktober vorig jaar, toen een verzekeringsmakelaar 11,7 miljoen euro over had voor de domeinnaam insure.com, was sex.com met 10,3 miljoen euro de duurste URL ter wereld. De oprichter van de site, een student die later ook nog fortuin maakte met de datingsite match.com, verkocht hem aan het bedrijf Escom. Dat werkt samen met blootblad Playboy. Maar blijkbaar valt met de moeder aller sekssites minder geld te verdienen dan gedacht, want Escom gaat gebukt onder een enorme schuldenlast. Het is dan ook maar de vraag of sex.com evenveel zal opbrengen als vier jaar geleden.

Wie op 18maart mee wil bieden in een New Yorks advocatenkantoor, moet in ieder geval een gedekte cheque op zak hebben van minstens 1 miljoen dollar -omgerekend een kleine 750.000 euro.

'Een naam is zoveel waard als iemand ervoor wil betalen', zegt internetspecialist Erik Derycke van PC Magazine. 'De domeinnamen waren jarenlang zoveel waard omdat ze het eerste toevluchtsoord van de surfer waren. Het verklaart ook de populariteit van sites als books.com en dvd.com. Maar er werd vooral grof geld voor betaald toen de zoekmachines zoals Google en Yahoo nog niet zo ingeburgerd waren. Vandaag wordt je waarde bepaald door je plaats in de ranglijst na een zoekopdracht. Daarom zijn de laatste jaren berichten uitgebleven over enorme bedragen die betaald worden voor domeinnamen.'


Bron:Nieuwsblad12/08/2014
Van Tinder en Swoon tot OkCupid: dankzij deze datingapps zou je snel een lief moeten vinden, maar volgens de Britse psychologe Emma Kenny kunnen ze je liefdesleven ook serieus ondermijnen... ..
25/10/2007
De vier resterende beauty's krijgen de opdracht om hun nerd te restylen. Stylisten Jani Kazaltzis en Maik de Boer beoordelen het resultaat. Met hun hippere kleren en nieuwe kapsel zijn de nerds helem..
11/05/2014
Linter - Altero organiseert twee ontmoetingsnamiddagen voor alleenstaanden (singles) in Hasselt en Leuven. De organisator biedt interessante lezingen aan over onder meer partnerkeuze en verliefdheid...
22/06/2015
Online dating is een circus van zelfontgoocheling. Dat zegt Christian Rudder, een van de oprichters van het datingplatform OKCupid. Zaken waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn, zijn dat niet. ..