Schrijfster ‘50 Shades of Grey’ is mikpunt van spot op Twitter

EL James, schrijfster van de ‘50 Shades of Grey’-reeks, nodigde haar fans uit om haar vragen te stellen via Twitter naar aanleiding van haar nieuwste boek. Wat het pr-team van James niet had voorzien, was dat de hashtag #AskEL James gekaapt zou worden door vragenstellers die niet zo’n fan zijn van het werk van de schrijfster.

30/06/2015

James moest het vooral ontgelden omwille van haar taalgebruik, dat al vaker bekritiseerd werd. ‘Waar hou je het minst van, sterke onafhankelijke vrouwen of de Engelse taal’, schreef iemand. ‘Wat ging er door je hoofd toen je die ene zin schreef die de Engelse taal opnieuw uitvond’, schreef iemand anders.

Ook met de verhaallijn van een jong naief meisje dat zich door een rijke zakenman laat verleiden tot een sm-relatie, wordt op de korrel genomen. ‘Hoe voelt het om miljoenen vrouwen te vertellen dat het ok is om je te laten misbruiken zolang hij rijk is?’, schrijft iemand. De meest populaire vraag is tot nu toe: ‘Wat is je favoriete tint van alle vijftig? Zouden er nog tinten kunnen bijkomen?’

Dat de schrijfster ondertussen opgeroepen heeft om te houden met deze tweets, heeft weinig invloed. ‘Als ze vraagt om te stoppen, bedoelt ze dan eigenlijk dat ze wil dat we voortdoen?’


Bron:Nieuwsblad30/05/2015
Sommige koppels lijken altijd maar ruzie te maken, maar slagen er wel probleemloos in om hun relatie terug op het goede spoor te leiden. Bij andere koppels leiden slechts een paar verhitte discussies..
01/07/2014
Een voormalig topvrouw van Tinder, Whitney Wolfe, daagt twee oprichters van de populaire dating-app voor de rechter. Marketingdirecteur en ex-partner Justin Mateen zou de jonge vrouw meermaals een â..
01/02/2011
Ninove - Na 16 jaar werking opende Singles, de Vlaamse activiteitenvereniging gericht naar actieve en hoogopgeleide vrijgezellen, twee gloednieuwe afdelingen. De bestaande kantoren in Leuven, Gent en..
10/11/2012
Elke relatie dreigt op een bepaald moment een sleur te worden en daarom zetten wij enkele tips op een rij die je vandaag nog kunnen helpen. Dankzij onze goede raad kan je meteen werken aan een vurige..