Schrijfster ‘50 Shades of Grey’ is mikpunt van spot op Twitter

EL James, schrijfster van de ‘50 Shades of Grey’-reeks, nodigde haar fans uit om haar vragen te stellen via Twitter naar aanleiding van haar nieuwste boek. Wat het pr-team van James niet had voorzien, was dat de hashtag #AskEL James gekaapt zou worden door vragenstellers die niet zo’n fan zijn van het werk van de schrijfster.

30/06/2015

James moest het vooral ontgelden omwille van haar taalgebruik, dat al vaker bekritiseerd werd. ‘Waar hou je het minst van, sterke onafhankelijke vrouwen of de Engelse taal’, schreef iemand. ‘Wat ging er door je hoofd toen je die ene zin schreef die de Engelse taal opnieuw uitvond’, schreef iemand anders.

Ook met de verhaallijn van een jong naief meisje dat zich door een rijke zakenman laat verleiden tot een sm-relatie, wordt op de korrel genomen. ‘Hoe voelt het om miljoenen vrouwen te vertellen dat het ok is om je te laten misbruiken zolang hij rijk is?’, schrijft iemand. De meest populaire vraag is tot nu toe: ‘Wat is je favoriete tint van alle vijftig? Zouden er nog tinten kunnen bijkomen?’

Dat de schrijfster ondertussen opgeroepen heeft om te houden met deze tweets, heeft weinig invloed. ‘Als ze vraagt om te stoppen, bedoelt ze dan eigenlijk dat ze wil dat we voortdoen?’


Bron:Nieuwsblad27/02/2007
ROME - Italianen hebben altijd de reputatie gehad een uitbundig volk te zijn, vooral op liefdesvlak, maar de laatste rage in het daten bewijst het tegendeel. De datingservice Shyno bespaart veel Ital..
16/04/2009
Ze bestond al in Nederland maar is er nu ook bij ons: de datingsite voor vreemdgangers. 'Iedere Vlaming die op zoek is naar een veilige manier om de sleur te doorbreken in een relatie, kan vanaf nu t..
08/07/2015
Een vrouw die na haar Tinder-avontuur te horen kreeg dat ze te dik was, heeft haar date stevig op zijn plaats gezet in een blogpost. ..
28/07/2005
Het parket van Brugge en het ministerie van Economische Zaken starten een onderzoek naar het internationaal relatiebureau Europegirls dat beweert driehonderd buitenlandse vrouwen in België als huw..