Sarah (34) is slachtoffer van serieverkrachter die toeslaat via datingsites

,,Vier maanden na mijn afspraak met Antoine kreeg ik plots een telefoontje van de politie. Ik was verkracht, zeiden ze, en de dader had er videobeelden van gemaakt.'' Sarah (34) uit Antwerpen is een van de minstens 17 slachtoffers van serieverkrachter Antoine Van Holderbeke (54). Via datingsites arrangeerde hij een avondje uit met vrouwen, maar verdoofde hen toen ze bij hem thuis nog een laatste glas kwamen drinken. De Gentse rechter gaf hem gisteren vijf jaar cel.

16/03/2006

Hij leek nochtans zo'n betrouwbare en lieve man'', zegt Sarah. Zes maanden had ze met Antoine Van Holderbeke gebabbeld via de datingsite relatieplanet.be. Toch bleef de 54-jarige man uit Sint-Martens-Latem al die tijd een vreemde voor haar, want het internetprofiel van de serieverkrachter bestond uit een lange rij leugens. ,,Hij gaf zich uit als een succesvol zakenman, een ervaren dansleraar of een professionele fotograaf'', zegt meester Stefaan Vanhecke, die veertien slachtoffers vertegenwoordigde.

Ben kineast/fotograaf en stel tentoon in galeries. Meestal zwart/wit, artistieke en concept fotografie, maar ook multimedia en video-art, schreef Van Holderbeke om geïnteresseerde vrouwen te lokken. ,,Ventie'' was zijn bijnaam, een bink van 34 jaar. De foto die dat moest bewijzen, was handig bijgewerkt. (inzetfoto)

Tijdens hun eerste afspraakje gingen Sarah en haar internetdate naar een fototentoonstelling. Daarna gingen ze terug naar zijn huis in Sint-Martens-Latem om nog ,,een laatste glas'' te drinken. ,,Ik heb lang gedacht dat ik gewoon in de zetel in slaap was gevallen. Toen ik wakker werd, voelde en herinnerde ik me niets. Ik zag hem nog altijd als een gewone, lieve man.''

Maar vier maanden later kwam de ontnuchtering. Na een klacht van een ander slachtoffer deed de politie een huiszoeking bij Van Holderbeke. Ze vonden dvd's, computerbeelden en fotomateriaal van meer dan tien slachtoffers. Het onderzoek leert nu dat hij zich aan minstens zeventien vrouwen heeft vergrepen, vooral in de zomer van 2005.

Rohypnol

,,Toen de politie mij belde, kon ik eerst niet geloven dat ik een van hen was'', zegt Sarah. ,,Tot de speurders me vertelden hoe ik eruitzag en welke kleren ik aan had. Ik heb enkele foto's gezien, maar de videobeelden niet. Die wilde ik niet zien.''

Het gat in haar geheugen bleek eenvoudig te verklaren. De serieverkrachter verdoofde zijn slachtoffers onder meer met rohypnol, waardoor ze urenlang weer- en willoos waren. ,,De verkrachtingsdrug'' wordt dat geneesmiddel ook wel genoemd.

Rechter Roland Tack veroordeelde de verkrachter uit Latem gisteren tot vijf jaar effectieve celstraf en tot een schadevergoeding van bijna 140.000 euro. ,,Als we meer celstraf hadden kunnen geven, dan hadden we dat waarschijnlijk gedaan om ons volledig af te zetten tegen de door u gepleegde feiten.''

Van Holderbeke blijft ondertussen volhouden dat zijn slachtoffers instemden met het seksueel contact. Volgens hem was er geen sprake van verdoving.


Bron:Nieuwsblad15/10/2015
Telkens als je het icoontje van je mailbox ziet oplichten slaat je hart wat sneller. Je hebt zijn foto's al honderden keren bekeken. Toch hebben jullie elkaar nog niet ontmoet. Kan het dat je a..
29/11/2011
Voldoet je partner niet aan je eisen tussen de lakens, dan hoef je hem niet in te ruilen voor een vurige minnaar. Leer hem liever de Nederlandse site superminnaar.com kennen, waar hij aan de hand van..
02/05/2013
Door onze jachtige levensstijl blijft er vaak geen tijd meer over om een man beter te leren kennen, maar een speeddate brengt daar verandering in. Dankzij deze tips haal je het beste uit een snel afs..
14/03/2013
Als je zin hebt in een warme knuffel of een goed gesprek met je vriend maar die woont te ver om dat verlangen te vervullen, dan kan je je verdrietig voelen. Maar dankzij deze slimme trucjes wordt een..