Rika Ponnet over de resultaten van onze overspel-enquete

Naar aanleiding van de film ‘Loft’, waar overspel een prominente plaats inneemt, barst de discussie over het thema los. Wij nodigden relatiedeskundige Rika Ponnet uit voor een chatsessie op onze redactie.

22/10/2008

Daarbij viel vooral op hoezeer er nog een taboe rust op overspel. Meer dan duizend lezers deden mee aan de poll, maar er kwamen heel weinig persoonlijke vragen binnen. ‘Dat is ook normaal’, zegt Rika Ponnet. ‘Niemand loopt daar graag mee te koop. Eén op de drie huwelijken loopt spaak op overspel, dus het komt vaak voor. Maar er openlijk over praten, dat gaat toch te ver.’

‘Het verrast mij dat zeven op de tien vindt dat je partner het je moet vergeven dat je overspel hebt gepleegd, als je het eerlijk hebt opgebiecht. ‘Dat is een beetje in de mode vandaag. Onder het mom van ‘eerlijkheid’ moet zomaar alles kunnen. Je moet toch altijd kijken naar hoezeer je iemand kwetst als je eerlijk bent. Eerlijkheid achteraf praat bedrog niet goed. Het is niet omdat je iets netjes opbiecht, dat je partner het zomaar opzij moet schuiven.’

Bovendien gaat ‘moeten’ en ‘vergeven’ niet samen, vindt Ponnet, en moet je de tijd krijgen om het te verwerken en te beslissen of je nog verder kan met je relatie.

Bijna de helft van de lezers vindt dat het toegestaan is om een minnares te nemen als er geen seks is in je eigen relatie. Eveneens een opvallend cijfer, vindt Ponnet.

‘Je kan beter je energie steken in het redden van je relatie’, zegt Ponnet. ‘In mijn werk voor Duet, een bureau voor relatiebemiddeling, kreeg ik eens de vraag van een getrouwde vader die op zoek was naar een minnares. Hij zag zijn vrouw heel graag, maar wilde toch nog een tweede relatie met een deftige vrouw. Die kom je op straat niet zomaar tegen, vond hij, en daarom wilde hij via ons proberen. Daar ben ik niet op ingegaan, dat komt niet overeen met mijn moraal.’


Bron:Nieuwsblad25/03/2015
Tinder wordt gedomineerd door de man. Vraag een willekeurige vrouw die de app gebruikt en de kans zal groot zijn dat ze een verhaal of twee kan vertellen over serieus creepy berichten die ze ontvin..
02/10/2005
Een lief zoeken via het internet, het succes ervan blijft maar toenemen. ,,Logisch'', zegt de Leuvense mediaprofessor Dirk De Grooff. ,,Het is anoniem, niet duur en daardoor heel laagdrempelig.'' Van..
15/11/2012
De zoektocht naar de ware is een leuk avontuur, maar sommige dates zijn pure tijdverspilling. Gelukkig hebben de Amerikaanse stand-upcomedian Sarah Colonna en cosmeticamerk Benefit de handen in elkaa..
28/10/2014
Menen - Een 61-jarige man uit Menen gaf zich op Facebook en Netlog uit voor een 17-jarig lesbisch meisje om in contact te komen met jonge meisjes. ..