Relatietherapie? Je kan evengoed naar de film gaan

Een film kan je relatie redden, althans volgens een onderzoek van de Universiteit van Rochester.

27/02/2015

Onderzoeker Ronald Rogge verdeelde 174 pas getrouwde koppels in drie groepen. Eén groep werd met rust gelaten, één groep kreeg relatietherapie van de klassieke soort, een derde groep koppels moest een film bekijken en daarover napraten. Op de lijst stonden onder meer films als ‘Two for the Road’, ‘Gone With the Wind’ en ‘Indecent Proposal’.

Na drie jaar bleek dat 24 procent van de koppels zonder therapie gescheiden was, terwijl van de groep die therapie volgde slechts 11 procent uit elkaar was - evenveel als van de groep koppels die films moesten kijken. ‘Een film bekijken kan een koppel helpen om te focussen op hun relatie en zich te realiseren wat voor soort partner ze willen zijn’, aldus Rogge.

Ook psychiater Dirk De Wachter stuurt koppels regelmatig naar de film. ‘Ik geef veel opdrachten om dingen samen te doen, naar de film gaan is één van de mogelijkheden’, zei hij op Radio 1. ‘Ik heb geen list met pièces roses, ik laat mensen zelf kiezen welke film ze willen bekijken en nadien kijken of ze die goed vonden. Maar ik geef ook vaak de opdracht om een boek te lezen, muziek te beluisteren of een wandeling te maken. Non-verbale dingen die voorbij het rationele gaan, kunnen mensen opnieuw in verbinding brengen‘.


Bron:Nieuwsblad31/05/2006
BRUSSEL - De snelstgroeiende groep pornokijkers in Groot-Brittannië bestaat uit vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek dat Nielsen Netratings in opdracht van de krant de Independent on Sunday heeft uit..
29/09/2012
Is de strijd der seksen in onze relaties geslopen? Relatiedeskundige en seksuologe Rika Ponnet (44) brengt deze maand haar tweede boek uit. In ´Blijf bij mij´ doet ze nauwgezet uit de doeken ho..
25/04/2023
Dankzij de opkomst van Thaise datingsites kun je nu gemakkelijk contact leggen met Thaise mannen en vrouwen in België en de ware ontmoeten. ..
14/09/2013
Kuurne - Vandaag vindt in de Kuurnse Hippodroom voor de eerste keer een Ladies Day plaats. Van 14 tot 20 uur zijn dames welkom om workshops en demonstraties mee te pikken. Er zijn ook een dertigtal s..