Relatieplanet.be plant claim tegen honderd domeinnamen

BRUSSEL - Datingsite Relatieplanet.be gaat actie ondernemen tegen ‘typosquatting’, het exploiteren van verkeerd gespelde internetadressen. Gespecialiseerde bedrijven proberen op die manier mee te drijven op het succes van een bekende naam.

01/06/2006

Voorbeelden van varianten op de datingsite zijn realtieplanet.be, relatieplaneet.be, of relateiplanet.be. In totaal heeft Relatieplanet er een honderdtal gevonden. Wie een van de adressen intikt, komt terecht op sites vol reclame en advertenties die zijn toegespitst op de bezoekers van de datingsite. De foutief gespelde namen zijn dus veel geld waard.

,,We dienen voorlopig geen klacht in, maar we sturen een brief naar de typosquatters waarin we vragen hun domeinnaam over te dragen aan ons’’, zegt Chris van Tuijl van Relatieplanet. ,,Vorig jaar hebben we op die manier ook al tientallen valsspelers een halt toegeroepen.’’

Relatieplanet.be heeft jaarlijks zo’n 210.000 bezoekers in België en een veelvoud daarvan in Nederland.


Bron:Nieuwsblad21/11/2014
Een 39-jarige man uit Denderleeuw staat in de Brugse rechtbank terecht voor belaging van een man uit De Haan. De dader misbruikte het mailadres van zijn slachtoffer om zich in te schrijven voor nieuw..
19/04/2013
Antwerpen - Eén geheimzinnige locatie in Antwerpen en honderden deelnemers uit verschillende leeftijdscategorieën en regio’s. Dat is het idee achter het grote singles-event dat Easy-date o..
29/01/2013
Als je relatietips nodig hebt, vind je heel wat bruikbaar advies op sociaalnetwerksite Twitter. Een recente hashtag, #youremoreattractiveif, verzamelt wat je moet doen zodat je vlam je nog aantrekkel..
09/03/2013
SPRIMONT - Het klinkt macaber, maar deze week hopen Jean en Nancy Jacques van de wetsdokter te horen dat hun vader Lambert Jacques (66) in Kameroen stierf door vergiftiging. Dan hebben ze het bewijs ..