Pijnlijke ontdekking na hacking populaire seksdatingsite

Hackers hebben miljoenen profielen vanop seksdatingsite Adult Friendfinder kunnen buitmaken. Hun gebruikersnamen, adressen, seksuele voorkeuren en of ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar een buitenechtelijke relatie, het staat allemaal op het internet. Maar even spraakmakend is de verhouding tussen mannen en vrouwen op de site die de hackers blootlegden.

22/05/2015

Op Adult Friendfinder gaan mensen op zoek naar seksdates. De site heeft liefst 63 miljoen leden, en is daarmee groter dan de bijzonder populaire app Tinder. Gegevens van 3,9 miljoen leden zijn gekraakt, ook van leden die hun profiel al verwijderd hadden. Dat maakte de Britse nieuwszender Channel 4 bekend.

De informatie is terug te vinden op een zogenaamd ‘dark web’ forum. Je hebt met andere woorden anonimiseringssoftware nodig om te kunnen inloggen.

Verschillende slachtoffers kregen al virussen in hun mailbox, en de gevoelige informatie kan een gemakkelijk wapen zijn voor afpersers.

Ook de verhouding tussen mannen en vrouwen blijkt ook ontluisterend. Hoewel de site laat uitschijnen dat er veel vrouwen op zoek zijn naar een man, blijkt dat van de 27.000 gelekte Britse accounts slechts zes procent vrouwelijk is. Zes vrouwen voor 94 mannen dus, op een gewoon avondje uit zou dat zeer teleurstellend zijn.

De eigenaars van de website laten weten dat ze het gerecht gecontacteerd hebben, en dat er een onderzoek is gestart.


Bron:Nieuwsblad15/01/2014
Gingelom - De beheerders van de datingsite Twoo.be bevestigen dat ze samenwerken met de politie om te achterhalen wie er achter het profiel zit waarop een foto van de verdwenen Marijke Francis (foto)..
30/05/2015
Sommige koppels lijken altijd maar ruzie te maken, maar slagen er wel probleemloos in om hun relatie terug op het goede spoor te leiden. Bij andere koppels leiden slechts een paar verhitte discussies..
17/11/2012
De Amerikaanse datingsite SeekingArrangement.com vroeg 1.000 mannelijke en vrouwelijke leden waarom ze hun partner zouden dumpen en hoe ze dat zouden doen. Uit de resultaten blijkt dat vrouwen vooral..
12/04/2012
Je eerste date met een nieuwe, potentiële partner zegt veel over zijn karakter. Wat precies, kom je hieronder te weten. ..