Ouderen in de ban van Facebook

Facebook en Twitter worden steeds populairder en nu hebben ook veel ouderen hun weg naar de sociale netwerksites gevonden. De zogenaamde ‘silver surfers’ vinden het internet bovendien een uitstekende plek om contact te leggen met een potentieel lief, zo blijkt uit een Brits onderzoek.

19/10/2010

Mintel, een onderzoeksbureau gevestigd in Londen, polste naar het internetgebruik bij meer dan 2000 ouderen. Het viel op dat bijna de helft van de 55-plussers frequent surft. In totaal maakt deze leeftijdscategorie een vijfde uit van alle nieuwe leden van sociale netwerksites.

Vooral oudere vrouwen maken een Facebook- of Twitterprofiel aan. Zo kunnen ze in contact  blijven met vrienden en familieleden. Velen van hen willen ook weten hoe het met hun kinderen gesteld is en zijn benieuwd naar nieuwe foto's van hun kleinkinderen. 

Mannen van oudere leeftijd tonen opvallend minder interesse voor deze sites, maar bezoeken - net als vrouwlief - graag Youtube om gratis filmpjes te bekijken. Vijf procent van de ondervraagden ouder dan 55 jaar gebruikt het internet om naar datingsites te surfen, in de hoop een leuke levenspartner te vinden.


Bron:Nieuwsblad09/06/2011
Wie single is, voelt zich vaak verplicht dat te compenseren met een boeiend leven en een uitgebreide vriendenkring. Maar soms is dit ‘Sex and The City’-leven net datgene wat hen tegenhoudt ..
21/05/2015
Joke Van de Velde test het deze zomer voor zender Vijf: wat levert Tinder op als je op zoek bent naar een partner? De Britse blogster Indrani Ashe (31) experimenteerde met de populaire app en deelde ..
04/01/2014
Steeds meer prostituees vinden hun weg naar de sociaalnetwerksite Twitter om klanten te lokken. Dat schrijven het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Hot Marijke is de eerste die er mee begonn..
13/03/2014
Woensdagavond maakten we in 'All You Need Is Jani' kennis met Nancy, een vlot babbelende maar immer onzekere Kempische dame op zoek naar een relatie. Jani hielp haar aan een nieuwe outfit en een port..