Oproep mama werkt: Jeroen (38) viert oudjaar met eerste date

Wevelgem / Menen -

Oudejaarsavond vieren in het gezelschap van een mooie en lieve vrouw, het was de droom van Menenaar Jeroen Brutin, een 38-jarige man met een mentale beperking. Via Facebook ging zijn mama op zoek. Met succes.

02/01/2015

Er klonk luid applaus in jeugdhuis Ten Goudberge in Wevelgem. Dertig minuten voor de jaarwisseling ging ­Jeroen Brutin binnen in de jeugdclub waar hij zo vaak komt. Voor de allereerste keer bracht hij een date mee. ‘Jeroen heeft een meisje gevonden. Zo’n fantastische gast verdient dit echt’, klonk het.

Vorige vrijdag had zijn mama, Chris Vandewalle, een oproep gedaan op Facebook. ‘Jeroen wou dat ik op zoek ging naar een meisje. Hij is niet eenzaam, hij gaat elke week uit met vrienden. Maar nu wou hij met oudejaarsavond een meisje aan zijn zijde.’

De oproep werd massaal gedeeld. Met succes. ‘Jeroen was zo gelukkig toen zijn date voor zijn neus stond. Voor die glinstering in zijn ogen en die uitbundige glimlach, daarvoor deden we het. Maar we hopen dat het mensen zal inspireren ook eens iemand met een beperking mee uit te nemen.’

De Brugse Sandra Masyn, een 48-jarige studente orthopedagogie, maakte Jeroens droom waar. ‘Ik ging toch maar voor de televisie zitten. Maar dit leek me veel leuker.’

Hoe hun avond verliep, leest u in Het Nieuwsblad van vrijdag 2 januari.


Bron:Nieuwsblad16/06/2009
Maar liefst acht op de tien vrouwen ouder dan 30 geloven niet in eeuwige trouw. Dat blijkt uit een enquête van het vrouwenblad 'Flair'. ..
30/01/2012
De eerste aflevering van 'De perfecte date' op VTM zit er op. Copywriter en single mama Sara ging in het programma meer dan een uur lang op zoek naar haar perfecte date. Ze had daarvoor de keuze uit ..
22/12/2012
Het Franse onlinedatingbedrijf Meetic koopt Massive Media, het Gentse bedrijf waartoe onder andere Twoo en Netlog behoren. Dat schrijft De Tijd. Meetic betaalt 18,9 miljoen euro voor het bedrijf, waa..
19/02/2013
Boutersem/Oostende - De Leuvense strafrechter beval gisteren de aanhouding van Maria M. (44), een oplichtster uit Oostende die tot één jaar cel is veroordeeld omdat ze getrouwde mannen het hoof..