Oproep mama werkt: Jeroen (38) viert oudjaar met eerste date

Wevelgem / Menen -

Oudejaarsavond vieren in het gezelschap van een mooie en lieve vrouw, het was de droom van Menenaar Jeroen Brutin, een 38-jarige man met een mentale beperking. Via Facebook ging zijn mama op zoek. Met succes.

02/01/2015

Er klonk luid applaus in jeugdhuis Ten Goudberge in Wevelgem. Dertig minuten voor de jaarwisseling ging ­Jeroen Brutin binnen in de jeugdclub waar hij zo vaak komt. Voor de allereerste keer bracht hij een date mee. ‘Jeroen heeft een meisje gevonden. Zo’n fantastische gast verdient dit echt’, klonk het.

Vorige vrijdag had zijn mama, Chris Vandewalle, een oproep gedaan op Facebook. ‘Jeroen wou dat ik op zoek ging naar een meisje. Hij is niet eenzaam, hij gaat elke week uit met vrienden. Maar nu wou hij met oudejaarsavond een meisje aan zijn zijde.’

De oproep werd massaal gedeeld. Met succes. ‘Jeroen was zo gelukkig toen zijn date voor zijn neus stond. Voor die glinstering in zijn ogen en die uitbundige glimlach, daarvoor deden we het. Maar we hopen dat het mensen zal inspireren ook eens iemand met een beperking mee uit te nemen.’

De Brugse Sandra Masyn, een 48-jarige studente orthopedagogie, maakte Jeroens droom waar. ‘Ik ging toch maar voor de televisie zitten. Maar dit leek me veel leuker.’

Hoe hun avond verliep, leest u in Het Nieuwsblad van vrijdag 2 januari.


Bron:Nieuwsblad25/11/2013
15,9 % van de mannen en 11 % van de vrouwen in Vlaanderen vond al eens een lief via sociale media. Dat blijkt uit een enquête van de Christelijke Mutualiteiten bij 2.409 Vlamingen, die gepubliceer..
23/02/2015
Alleen maar selfies posten geeft de indruk dat je nauwelijks vrienden hebt. Zeg niet dat je grappig bent zonder het ook te bewijzen. En zoek een schermnaam die begint met een van de beginletters van ..
29/03/2014
Linter / Zoutleeuw - Voor de single is er goed nieuws: het gloednieuwe singleplatform Altero, met hoofdkantoor in Linter, biedt veel meer dan alleen maar partner matching. ..
30/12/2015
Naast de traditionele nieuwjaarsbrief is 1 januari ook de dag van de goede voornemens. Ieder jaar opnieuw dezelfde loze beloftes, die amper een maand later alweer helemaal vergeten zijn. Of je ze n..