Oprichter Tinder aangeklaagd wegens seksuele intimidatie

Een voormalig topvrouw van Tinder, Whitney Wolfe, daagt twee oprichters van de populaire dating-app voor de rechter. Marketingdirecteur en ex-partner Justin Mateen zou de jonge vrouw meermaals een ‘hoer’ hebben genoemd en haar talloze ‘seksistische, racistische en andere ongepaste berichten’ hebben gestuurd toen ze nog bij het bedrijf werkte. Mateen is voor onbepaalde tijd geschorst.

01/07/2014

Wolfe klaagde ook Sean Rad aan. De CEO en mede-oprichter van Tinder zou haar klachten over Mateens ongepaste opmerkingen en berichten hebben genegeerd. Toen ze uiteindelijk haar ontslag aanbood ‘in ruil voor een bescheiden ontslagvergoeding en behoud van haar aandelen’, werd ze door Rad ontslagen.

In de aanklacht , waar enkele berichten van Mateen en Rad aan Wolfe opgenomen zijn, staat bovendien te lezen dat Wolfes titel van mede-oprichter geschrapt werd omdat Tinder niet serieus zou worden genomen als men wist dat het bedrijf was opgericht door een ‘24-jarig meisje’. Wolfe eist nu een schadevergoeding, onder meer voor misgelopen inkomsten.

Het moederbedrijf achter Tinder laat in een reactie weten dat de beschuldigingen van Wolfe ‘ongegrond’ zijn. Wel geeft het bedrijf toe dat Mateen ongepaste berichten naar Wolfe heeft gestuurd. Daarom is hij voor de duur van het interne onderzoek geschorst.

Tinder is een populaire dating-app die je in contact brengt met gebruikers in jouw buurt door je hun foto’s te tonen. Als twee gebruikers elkaars foto leuk vinden, is er een ‘match’ en kunnen ze met elkaar chatten.


Bron:Nieuwsblad09/10/2014
Kortrijk - De kandidaten voor de Belgodyssee-wedstrijd zijn bekend. Acht Vlaamse en acht Waalse studenten zullen de komende weken werken rond gemengde huwelijken, over de taalgrens heen. Annelies Nol..
27/02/2014
Lier - Een man uit Lier heeft drie jaar lang een dubbelleven geleid. Enerzijds ging hij door het leven als vader van een perfect gezinnetje, anderzijds perste hij drie jaar lang homo’s af. Hij g..
20/10/2010
Sint-Truiden - Van de deelnemers aan de avonden van Singles 4 Singles zijn 70 procent vrouwen. Mannen zijn terughoudender om naar dergelijke feestjes te gaan. ..
16/02/2015
Waarom blijft er van die strakke sixpack op zijn profielfoto niets meer over als hij effectief voor uw neus staat? En dat zij oeverloos uit haar nek blijft kletsen, dat mocht ze vooraf toch ook eve..