Oprichter Tinder aangeklaagd wegens seksuele intimidatie

Een voormalig topvrouw van Tinder, Whitney Wolfe, daagt twee oprichters van de populaire dating-app voor de rechter. Marketingdirecteur en ex-partner Justin Mateen zou de jonge vrouw meermaals een ‘hoer’ hebben genoemd en haar talloze ‘seksistische, racistische en andere ongepaste berichten’ hebben gestuurd toen ze nog bij het bedrijf werkte. Mateen is voor onbepaalde tijd geschorst.

01/07/2014

Wolfe klaagde ook Sean Rad aan. De CEO en mede-oprichter van Tinder zou haar klachten over Mateens ongepaste opmerkingen en berichten hebben genegeerd. Toen ze uiteindelijk haar ontslag aanbood ‘in ruil voor een bescheiden ontslagvergoeding en behoud van haar aandelen’, werd ze door Rad ontslagen.

In de aanklacht , waar enkele berichten van Mateen en Rad aan Wolfe opgenomen zijn, staat bovendien te lezen dat Wolfes titel van mede-oprichter geschrapt werd omdat Tinder niet serieus zou worden genomen als men wist dat het bedrijf was opgericht door een ‘24-jarig meisje’. Wolfe eist nu een schadevergoeding, onder meer voor misgelopen inkomsten.

Het moederbedrijf achter Tinder laat in een reactie weten dat de beschuldigingen van Wolfe ‘ongegrond’ zijn. Wel geeft het bedrijf toe dat Mateen ongepaste berichten naar Wolfe heeft gestuurd. Daarom is hij voor de duur van het interne onderzoek geschorst.

Tinder is een populaire dating-app die je in contact brengt met gebruikers in jouw buurt door je hun foto’s te tonen. Als twee gebruikers elkaars foto leuk vinden, is er een ‘match’ en kunnen ze met elkaar chatten.


Bron:Nieuwsblad09/03/2013
SPRIMONT - Het klinkt macaber, maar deze week hopen Jean en Nancy Jacques van de wetsdokter te horen dat hun vader Lambert Jacques (66) in Kameroen stierf door vergiftiging. Dan hebben ze het bewijs ..
26/01/2013
De 50-jarige Mary Kate Beckman klaagt datingsite match.com aan nadat een man die ze via de site had leren kennen, haar probeerde te vermoorden. ..
31/03/2015
Wat doe je beter wel en niet op een eerste date? Uit een onderzoek van zoekmachine GoEuro en datingapp Lovoo blijkt onder meer dat Belgen absoluut niet galant zijn als het op daten aankomt. ..
31/03/2015
De tijd dat er een sociaal taboe rustte op online dating, is voorbij. Eén belg op twee staat wel open voor een afspraakje met iemand die ze online leerden kennen. Dat blijkt uit een onderzoe..