Oplichtster krijgt jaar cel omdat ze getrouwde mannen afperste

Boutersem/Oostende -

De Leuvense strafrechter beval gisteren de aanhouding van Maria M. (44), een oplichtster uit Oostende die tot één jaar cel is veroordeeld omdat ze getrouwde mannen het hoofd op hol bracht op datingsites en hen daarna afperste. Als de mannen geen geld ophoestten, zou ze alles aan hun echtgenotes vertellen.

19/02/2013

Hoewel Maria M. getrouwd is, registreerde ze zich in de zomer van 2010 op een handvol datingsites om er met Vlaamse mannen in contact te komen. De werkloze vrouw deed dat onder de schuilnaam ‘Anita' en ze gebruikte bovendien de foto van een andere vrouw. Maria was dan ook niet op zoek naar een nieuwe man. Haar echtgenoot was volgens het parket zelfs volledig op de hoogte van het plan.

De vrouw ging doelbewust op zoek naar getrouwde mannen die te verleiden waren tot een slippertje. Nadat ze enkele pikante gesprekken had gevoerd met de familievaders, maakte ze haar ware bedoelingen duidelijk. Als de mannen niet betaalden, zou ze de bijgehouden gesprekjes aan hun vrouw tonen.

Vier mannen liepen in de val. Doodsbang betaalden ze haar honderden euro's. Toen bij één slachtoffer de afkoopsom al was opgelopen tot 1.500 euro, stapte hij naar de Leuvense politie. Maria M. daagde niet op in de Leuvense rechtbank. De vier slachtoffers lieten zich niet zien, wellicht omdat ze bang zijn dat hun overspel alsnog zou uitkomen. Een vrouw die voor bijna 1.000 euro werd opgelicht door haar ‘vriendin' Maria M., kreeg een schadevergoeding.


Bron:Nieuwsblad03/06/2013
De lente is nog niet om over naar huis te schrijven, maar Belgen weten hoe ze die sluimerende winterdepressie kunnen tegengaan: met een spannend avontuurtje. Uit internationaal onderzoek van datingsi..
18/12/2015
Meer dan de helft van de singles in ons land kijkt op tegen de komende feestdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van online datingsite Parship. De feestperiode doorbrengen zonder partner, vinden ze sim..
16/12/2015
Google onthult de trends van 2015: de zoektermen die dit jaar in België het snelst stegen ten opzichte van vorig jaar. Charlie Hebdo, Secret Story 9 en Tour de France voeren de rangschikking aan. ..
18/11/2014
Het internet kent een bijzonder groot aanbod dating-mogelijkheden, maar er dienen extra inspanningen gedaan te worden om deze diensten ook ter beschikking te stellen van mensen met een handicap. Da..