Oplichtster krijgt jaar cel omdat ze getrouwde mannen afperste

Boutersem/Oostende -

De Leuvense strafrechter beval gisteren de aanhouding van Maria M. (44), een oplichtster uit Oostende die tot één jaar cel is veroordeeld omdat ze getrouwde mannen het hoofd op hol bracht op datingsites en hen daarna afperste. Als de mannen geen geld ophoestten, zou ze alles aan hun echtgenotes vertellen.

19/02/2013

Hoewel Maria M. getrouwd is, registreerde ze zich in de zomer van 2010 op een handvol datingsites om er met Vlaamse mannen in contact te komen. De werkloze vrouw deed dat onder de schuilnaam ‘Anita' en ze gebruikte bovendien de foto van een andere vrouw. Maria was dan ook niet op zoek naar een nieuwe man. Haar echtgenoot was volgens het parket zelfs volledig op de hoogte van het plan.

De vrouw ging doelbewust op zoek naar getrouwde mannen die te verleiden waren tot een slippertje. Nadat ze enkele pikante gesprekken had gevoerd met de familievaders, maakte ze haar ware bedoelingen duidelijk. Als de mannen niet betaalden, zou ze de bijgehouden gesprekjes aan hun vrouw tonen.

Vier mannen liepen in de val. Doodsbang betaalden ze haar honderden euro's. Toen bij één slachtoffer de afkoopsom al was opgelopen tot 1.500 euro, stapte hij naar de Leuvense politie. Maria M. daagde niet op in de Leuvense rechtbank. De vier slachtoffers lieten zich niet zien, wellicht omdat ze bang zijn dat hun overspel alsnog zou uitkomen. Een vrouw die voor bijna 1.000 euro werd opgelicht door haar ‘vriendin' Maria M., kreeg een schadevergoeding.


Bron:Nieuwsblad14/11/2005
,,Je kunt geen leeftijd of sociale klasse meer plannen op de internetgebruiker. Het taboe van ontmoetingen via het internet is doorbroken'', zegt Alexis Dragonetti, directeur van de succesvolle ontmo..
10/10/2012
Naast seks, het huishouden en de kinderen is geld een van de grootste discussiepunten binnen het gezin. Volgens Relate, een bureau dat relatietherapie aanbiedt, leggen geldproblemen bij een op de vij..
08/07/2015
De Canadese schrijfster Anne Thériault was in een koffiebar in Toronto getuige van een date tussen een man en een vrouw die behoorlijk misliep. De reden? De man bleek behoorlijk vol van zichzelf, ..
07/04/2014
Onze zuiderburen beschuldigen Sugardaddy.fr ervan jonge studentes in de prostitutie te lokken. De datingsite brengt rijke mannen ofte ‘sugar daddy’s’ in contact met ‘meisjes die g..