Oplichtster krijgt jaar cel omdat ze getrouwde mannen afperste

Boutersem/Oostende -

De Leuvense strafrechter beval gisteren de aanhouding van Maria M. (44), een oplichtster uit Oostende die tot één jaar cel is veroordeeld omdat ze getrouwde mannen het hoofd op hol bracht op datingsites en hen daarna afperste. Als de mannen geen geld ophoestten, zou ze alles aan hun echtgenotes vertellen.

19/02/2013

Hoewel Maria M. getrouwd is, registreerde ze zich in de zomer van 2010 op een handvol datingsites om er met Vlaamse mannen in contact te komen. De werkloze vrouw deed dat onder de schuilnaam ‘Anita' en ze gebruikte bovendien de foto van een andere vrouw. Maria was dan ook niet op zoek naar een nieuwe man. Haar echtgenoot was volgens het parket zelfs volledig op de hoogte van het plan.

De vrouw ging doelbewust op zoek naar getrouwde mannen die te verleiden waren tot een slippertje. Nadat ze enkele pikante gesprekken had gevoerd met de familievaders, maakte ze haar ware bedoelingen duidelijk. Als de mannen niet betaalden, zou ze de bijgehouden gesprekjes aan hun vrouw tonen.

Vier mannen liepen in de val. Doodsbang betaalden ze haar honderden euro's. Toen bij één slachtoffer de afkoopsom al was opgelopen tot 1.500 euro, stapte hij naar de Leuvense politie. Maria M. daagde niet op in de Leuvense rechtbank. De vier slachtoffers lieten zich niet zien, wellicht omdat ze bang zijn dat hun overspel alsnog zou uitkomen. Een vrouw die voor bijna 1.000 euro werd opgelicht door haar ‘vriendin' Maria M., kreeg een schadevergoeding.


Bron:Nieuwsblad30/01/2015
Is je man de ware Jacob? Of zal je huwelijk vroeg of laat uitmonden in een echtscheiding? Volgens wetenschappers aan de universiteit van Virginia kom je erachter door twee vragen te stellen. ..
21/05/2012
'Ben je knap maar heb je geen geld om op reis te gaan? Geen probleem, zoek gewoon een vrijgevige man!' Dat is de boodschap van Miss Travel, een site die aantrekkelijke vrouwen aan een goedkoop reisje..
16/03/2015
De Russische Elena Lena Komleva is net 29 jaar geworden en heeft twee problemen: ze heeft nog geen lief en haar mama wil heel graag grootmoeder worden. En nu heeft Elena er iets op gevonden om van he..
07/12/2014
Een undercoverjournaliste van de Britse krant Sunday Mirror heeft een walgelijke datingsite voor pedofielen ontdekt. Ze kwam er in contact met verscheidene mensen die een gezin willen stichten om ver..