Oplichtster krijgt jaar cel omdat ze getrouwde mannen afperste

Boutersem/Oostende -

De Leuvense strafrechter beval gisteren de aanhouding van Maria M. (44), een oplichtster uit Oostende die tot één jaar cel is veroordeeld omdat ze getrouwde mannen het hoofd op hol bracht op datingsites en hen daarna afperste. Als de mannen geen geld ophoestten, zou ze alles aan hun echtgenotes vertellen.

19/02/2013

Hoewel Maria M. getrouwd is, registreerde ze zich in de zomer van 2010 op een handvol datingsites om er met Vlaamse mannen in contact te komen. De werkloze vrouw deed dat onder de schuilnaam ‘Anita' en ze gebruikte bovendien de foto van een andere vrouw. Maria was dan ook niet op zoek naar een nieuwe man. Haar echtgenoot was volgens het parket zelfs volledig op de hoogte van het plan.

De vrouw ging doelbewust op zoek naar getrouwde mannen die te verleiden waren tot een slippertje. Nadat ze enkele pikante gesprekken had gevoerd met de familievaders, maakte ze haar ware bedoelingen duidelijk. Als de mannen niet betaalden, zou ze de bijgehouden gesprekjes aan hun vrouw tonen.

Vier mannen liepen in de val. Doodsbang betaalden ze haar honderden euro's. Toen bij één slachtoffer de afkoopsom al was opgelopen tot 1.500 euro, stapte hij naar de Leuvense politie. Maria M. daagde niet op in de Leuvense rechtbank. De vier slachtoffers lieten zich niet zien, wellicht omdat ze bang zijn dat hun overspel alsnog zou uitkomen. Een vrouw die voor bijna 1.000 euro werd opgelicht door haar ‘vriendin' Maria M., kreeg een schadevergoeding.


Bron:Nieuwsblad26/08/2015
Het valt niet te ontkennen dat het lastig balanceren is tussen daten en een leven thuis als alleenstaande moeder. Wanneer je je kind alleen moet opvoeden dan heb je daar je handen vol aan, maar je ..
02/05/2013
Door onze jachtige levensstijl blijft er vaak geen tijd meer over om een man beter te leren kennen, maar een speeddate brengt daar verandering in. Dankzij deze tips haal je het beste uit een snel afs..
10/03/2013
Dames die op zoek zijn naar die ene prins op het witte paard kunnen vandaag de dag terecht op een van de vele datingwebsites, maar voor wie weinig geduld heeft hebben Chinese vrouwen wel een oplossin..
05/05/2013
Het datingavontuur kan voor alleenstaande moeders enkele moeilijkheden met zich meebrengen. Maar vrouwen die geen zin hebben om de rest van hun leven alleen te blijven, kunnen de uitdaging gewoon aan..