Online dating: de informatie die er het meest toe doet is niet degene die je denkt

Online dating is een circus van zelfontgoocheling. Dat zegt Christian Rudder, een van de oprichters van het datingplatform OKCupid. Zaken waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn, zijn dat niet.

22/06/2015

Zaken waarvan je denkt dat ze er weinig toe doen, blijken net wel belangrijk.  Geschat wordt dat de woorden die je in je profiel neerpent ongeveer voor een twaalfde zo belangrijk zijn als je foto, blijkt uit onderzoek dat OKCupid liet uitvoeren. Op bepaalde apps (Tinder) heeft tekst dan ook geen enkel belang meer.Toch is er een antwoord dat belangrijker is dan alle andere, blijkt uit studie die OKCupid liet uitvoeren door een specialist in statistiek van de universiteit van Columbia. Die moest nagaan welke gegevens doorslaggevend waren in alle informatie die in profielen werd gedeeld.

Na maanden van gegevens verzamelen toverde hij het antwoord op de vraag tevoorschijn. De informatie die door 28% van de gebruikers meest relevant werd gevonden was: ‘Hebt u de voorbije zes maanden een sigaret gerookt?’

Op plaats twee volgt dan de politieke voorkeur, dan de wens om kinderen te krijgen. Godsdienst staat helemaal onderaan de lijst.


Bron:OKCupid21/10/2010
Weg met speeddaten, tijd voor 'speed haten': deze nieuwe trend geeft singles de kans hun frustraties over daten te ventileren. ..
01/08/2013
Lichtaart - Familiepark Bobbejaanland in Lichtaart besteedt duidelijk ook aandacht aan de vrijgezellen. Daarom heeft er op zaterdag 3 augustus een dating event plaats onder de deskundige leiding van ..
14/01/2014
Gingelom - Bijna drie jaar nadat Marijke Francis uit Gingelom op mysterieuze wijze verdween, duikt haar foto op op een datingsite. Een pijnlijke zaak voor de familie. Het gerecht is met een onderzoek..
27/04/2012
Ben je een aantrekkelijke vrouw? Dan kan je vanaf nu gratis de wereld rondreizen dankzij de website misstravel.com. ..