Online daten: vijf tips voor beginners

Steeds meer mensen schakelen het internet in om een liefdespartner te vinden. Het is echter geen makkelijke opgave om aan je zoektocht te beginnen. Aan de hand van vijf tips leggen we uit hoe je verstandig te werk gaat.

24/08/2011

1. Kijk aandachtig naar foto’s
Op een datingsite kan je alleen maar afgaan op iemands uiterlijk. Daarom stellen mensen die zich inschrijven steeds hun mooiste foto in als profielfoto. Je doet er goed aan om hun volledige online album te bekijken. Meestal is een man of vrouw maar zo aantrekkelijk als op hun minst flatterende kiekje. Dat kan een belangrijke rol spelen als je de persoon in levende lijve wil ontmoeten. Schrijft een potentiële date dat hij een rustig type is, dan hoor je geen foto van hem te vinden waarop hij lustig staat te headbangen. Dit wakkert je wantrouwen terecht aan. Want wie online iets probeert te verbergen, houdt in het echte leven wellicht nog meer achter.

2. Wacht een berichtje af van de man

De meeste mannen die een spontaan privéberichtje krijgen van een vrouw vinden dat onwennig. Ze beschouwen de dame in kwestie als een gemakkelijke prooi, en dat terwijl ze zelf op jacht willen gaan. Je mag online dus best hard to get spelen. Die attitude spoort mannen aan om oprecht initiatief te nemen. Mannen die zichzelf kort voorstellen en hun bericht afsluiten met een open vraag hebben doorgaans betere bedoelingen dan mannen die uitgebreid beschrijven hoe knap je wel bent en hoeveel gemeenschappelijke interesses jullie hebben.

3. Wees voorbereid op een echte date

Als jullie het online goed met elkaar kunnen vinden en het hoog tijd achten om elkaar in levende lijve te ontmoeten, mag je niet te vroeg victorie kraaien. Het enige wat je zeker weet, is dat je op het punt staat iemand te ontmoeten met romantische interesse die je nog nooit eerder hebt gezien. Dat is behoorlijk stresserend. Om alles goed te laten verlopen, mijd je het best onsexy vragen zoals “Waar woon je?” en “Waar werk je?”. Praat liever over een actueel onderwerp en koppel het aan een persoonlijke ervaring. Raak je amper uit je woorden, bestel dan een alcoholisch drankje om wat te ontspannen. Let wel: dronken worden is absoluut ongepast.

4. Mijd dure, romantische restaurants

Spreek nooit af in een chique restaurant waar je vermoedelijk vier uur aan tafel moet blijven zitten. Wie weet loopt jullie conversatie na een half uur mank en moet je de rest van de tijd vervelende stiltes opvullen. Bovendien wordt een van jullie beiden ook met een hoge rekening geconfronteerd, wat vaak voor een ongemakkelijke spanning zorgt. Spreek liever overdag af, eventueel na het werk. Ontmoet elkaar in een eenvoudige (snack)bar waar meestal veel volk aanwezig is en een ongedwongen sfeer hangt. Zo beperk je de kans op een stijve of nerveuze houding.

5. Neem het niet te serieus

Sta open voor nieuwe ervaringen, want die zal je zeker beleven. De kans is groot dat je mannen of vrouwen zal ontmoeten die zichzelf online heel goed kunnen verkopen, maar in het echte leven uit zijn op een onenightstand. Of mensen die eigenlijk al een partner hebben en op zoek zijn naar een verzetje. Eén ding is zo goed als zeker: elke date zal je vertellen waarom hij een online profiel heeft aangemaakt (dankzij vrienden, in een dronken bui...). Wellicht zal hij ook vertellen dat hij er niet veel van verwacht – ook al doet hij dat wel. En dat is nu net het geheim van succesvol online daten: neem het niet te serieus. Ja, de kans dat je iemand ontmoet waarmee je een relatie zal beginnen is reëel. Maar pin jezelf niet vast op die potentiële ware, anders mis je de grappige aspecten van je zoektocht.
 


Bron:Nieuwsblad30/01/2012
Belgen behoren tot de meest galante minnaars van Europa. Zeven op de tien vinden het belangrijker dat zijn of haar partner een orgasme krijgt dan zijzelf. Enkel de Nederlanders zijn nog meer begaan m..
28/08/2015
Noel Biderman, de topman van het moederbedrijf van datingsite Ashley Madison, heeft het bedrijf verlaten. Dat meldt het bedrijf Avid Life Media. ..
27/02/2015
Een film kan je relatie redden, althans volgens een onderzoek van de Universiteit van Rochester. ..