Online daten: tips voor beginners

Steeds meer mensen gaan op het wereldwijde web op zoek naar een potentiële partner. Om niet te verdwalen en er een leuke zoektocht van te maken zetten wij enkele tips op een rij.

27/06/2013

1. Het begint allemaal met een interessant profiel
Vooral mannen lijken op zoek te zijn naar een vrouw die eruit springt. Deel dus je gevoel voor humor en wees niet bang om af en toe een grappige opmerking te maken. Heb je een aparte hobby? Deel die dan gerust op je profiel.

2. Erken dat de meeste online daters hun profiel 'versieren'

Maar liefst tachtig procent van de mensen op een datingwebsite stellen de werkelijkheid net iets mooier en leuker voor dan die echt is. Vrouwen zouden vooral liegen over hun gewicht of hun leeftijd en mannen verbloemen hun inkomen en hun lengte. Vergeet niet dat wie geen profielfoto heeft over uiterlijkheden kan schrijven wat hij of zij wil. Aan de andere kant: als je wel een foto hebt, zorg er dan voor dat die up-to-date is zodat je date je nog herkent.

3. Wees realistisch
Zelfs na een leuke mail of een goed telefoongesprek kan een date nog altijd tegenvallen. In dit digitale tijdperk kan je veel meer mensen leren kennen, maar dat betekent niet dat je meteen iemand zult vinden die bij je past.

4. Voorzie een veiligheidsplan

Vooral voor vrouwen is het een goed idee om een veiligheidsplan te voorzien. Als je voor het eerst iemand ontmoet is het beter om twee mensen te laten weten waar jullie naartoe zullen gaan. Eens je op je date aankomt kan je altijd iets laten weten aan een vriend en melden dat alles goed gaat.


Bron:Nieuwsblad29/09/2012
Is de strijd der seksen in onze relaties geslopen? Relatiedeskundige en seksuologe Rika Ponnet (44) brengt deze maand haar tweede boek uit. In ´Blijf bij mij´ doet ze nauwgezet uit de doeken ho..
08/07/2015
Een vrouw die na haar Tinder-avontuur te horen kreeg dat ze te dik was, heeft haar date stevig op zijn plaats gezet in een blogpost. ..
03/01/2011
Mannen en vrouwen laten zich niet afschrikken wanneer blijkt dat de persoon met wie ze een afspraakje hebben, geen werk heeft. ..
14/04/2011
Wie single is en daar deze zomer graag verandering in wil brengen, kan de stap naar online daten wagen. Wij geven tien tips om je profiel aantrekkelijk te maken. ..