Online daten: tips voor beginners

Steeds meer mensen gaan op het wereldwijde web op zoek naar een potentiële partner. Om niet te verdwalen en er een leuke zoektocht van te maken zetten wij enkele tips op een rij.

27/06/2013

1. Het begint allemaal met een interessant profiel
Vooral mannen lijken op zoek te zijn naar een vrouw die eruit springt. Deel dus je gevoel voor humor en wees niet bang om af en toe een grappige opmerking te maken. Heb je een aparte hobby? Deel die dan gerust op je profiel.

2. Erken dat de meeste online daters hun profiel 'versieren'

Maar liefst tachtig procent van de mensen op een datingwebsite stellen de werkelijkheid net iets mooier en leuker voor dan die echt is. Vrouwen zouden vooral liegen over hun gewicht of hun leeftijd en mannen verbloemen hun inkomen en hun lengte. Vergeet niet dat wie geen profielfoto heeft over uiterlijkheden kan schrijven wat hij of zij wil. Aan de andere kant: als je wel een foto hebt, zorg er dan voor dat die up-to-date is zodat je date je nog herkent.

3. Wees realistisch
Zelfs na een leuke mail of een goed telefoongesprek kan een date nog altijd tegenvallen. In dit digitale tijdperk kan je veel meer mensen leren kennen, maar dat betekent niet dat je meteen iemand zult vinden die bij je past.

4. Voorzie een veiligheidsplan

Vooral voor vrouwen is het een goed idee om een veiligheidsplan te voorzien. Als je voor het eerst iemand ontmoet is het beter om twee mensen te laten weten waar jullie naartoe zullen gaan. Eens je op je date aankomt kan je altijd iets laten weten aan een vriend en melden dat alles goed gaat.


Bron:Nieuwsblad19/09/2014
Laurens ‘de Lau’ Nuyens en zijn nieuwe vriendin Roos Vandekerckhove zullen deelnemen aan het VTM-programma ‘Dansdate’, waarin vijf koppels hun relatie testen op de dansvloer. Dat ..
28/10/2012
Leuven - Al meer dan tien jaar biedt WAI-NOT vzw mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te internetten binnen een voor hen toegankelijke online-omgeving. Ook deze mensen hebben immer..
15/03/2015
Beschrijven hoe knap je nieuwste crush wel was? Dat kon niet door meteen naar zijn Facebookpagina te surfen op je smartphone en zo te laten zien aan je vrienden. In plaats daarvan omschreven we onz..
10/10/2012
Naast seks, het huishouden en de kinderen is geld een van de grootste discussiepunten binnen het gezin. Volgens Relate, een bureau dat relatietherapie aanbiedt, leggen geldproblemen bij een op de vij..