Online daten: tips voor beginners

Steeds meer mensen gaan op het wereldwijde web op zoek naar een potentiële partner. Om niet te verdwalen en er een leuke zoektocht van te maken zetten wij enkele tips op een rij.

27/06/2013

1. Het begint allemaal met een interessant profiel
Vooral mannen lijken op zoek te zijn naar een vrouw die eruit springt. Deel dus je gevoel voor humor en wees niet bang om af en toe een grappige opmerking te maken. Heb je een aparte hobby? Deel die dan gerust op je profiel.

2. Erken dat de meeste online daters hun profiel 'versieren'

Maar liefst tachtig procent van de mensen op een datingwebsite stellen de werkelijkheid net iets mooier en leuker voor dan die echt is. Vrouwen zouden vooral liegen over hun gewicht of hun leeftijd en mannen verbloemen hun inkomen en hun lengte. Vergeet niet dat wie geen profielfoto heeft over uiterlijkheden kan schrijven wat hij of zij wil. Aan de andere kant: als je wel een foto hebt, zorg er dan voor dat die up-to-date is zodat je date je nog herkent.

3. Wees realistisch
Zelfs na een leuke mail of een goed telefoongesprek kan een date nog altijd tegenvallen. In dit digitale tijdperk kan je veel meer mensen leren kennen, maar dat betekent niet dat je meteen iemand zult vinden die bij je past.

4. Voorzie een veiligheidsplan

Vooral voor vrouwen is het een goed idee om een veiligheidsplan te voorzien. Als je voor het eerst iemand ontmoet is het beter om twee mensen te laten weten waar jullie naartoe zullen gaan. Eens je op je date aankomt kan je altijd iets laten weten aan een vriend en melden dat alles goed gaat.


Bron:Nieuwsblad26/08/2015
Het valt niet te ontkennen dat het lastig balanceren is tussen daten en een leven thuis als alleenstaande moeder. Wanneer je je kind alleen moet opvoeden dan heb je daar je handen vol aan, maar je ..
28/04/2007
Vies van een vluggertje zijn ze bij Studio Brussel nooit. Vandaar de muzikale speeddate, korte gesprekjes met artiesten afgewisseld met pittige muziek. Gabriel Rios, An Pierlé, Sioen, Tim Van Haem..
13/06/2012
We geloven je best wanneer je zegt dat je ex en jij elkaar het beste gunnen. Maar stiekem geloven we ook dat je het leuk vindt om hem jaloers te maken en dus geven we enkele suggesties. ..
13/11/2012
Singles die de kaap van de vijftig al voorbij zijn hoeven niet thuis te dromen over een potentiële partner. Integendeel, mannen en vrouwen die zich aan een romantisch afspraakje wagen ondervinden ..