Nieuwe dating-app is 'alleen voor mooie en rijke mensen'

De nieuwe datingapplicatie ‘Luxy’ is een chatomgeving waar je enkel de rijkste en mooiste mensen terugvindt. Net als ‘Tinder’ brengt het mensen met dezelfde interesses met elkaar in contact, maar ‘Luxy’ zou volgens de woordvoerder niet toegankelijk zijn voor mensen met weinig geld.

03/10/2014

‘Tinder’ is ondertussen een bekende dating-applicatie geworden, waar gebruikers anoniem het profiel van andere gebruikers kunnen bekijken. Wie je leuk vindt, sleep je naar rechts, wie jou niet aanspreekt, sleep je naar links. Als je door een andere gebruiker ‘geliked’ wordt, is er een match en kan je met elkaar chatten.

 

Nieuwe dating-app is 'alleen voor mooie en rijke mensen'Volgens de CEO van ‘Luxy’, wiens naam nog niet bekend is gemaakt, werkt ‘Luxy’ op dezelfde manier als ‘Tinder’, op één belangrijke uitzondering na: deze dating-app is in staat om arme en lelijke mensen uit te sluiten. Enkel gebruikers uit rijke kringen, zoals CEO’s, miljonairs, modellen, beroemdheden, dokters, advocaten en succesvolle mensen, melden zich hier aan en zoeken contact met elkaar.

 

Volgens Darren Shuster, de woordvoerder van ‘Luxy’, is het gemiddelde inkomen van de gebruikers zo’n 200.000 dollar, wat neerkomt op bijna 160.000 euro. ‘Bovendien worden diegenen die zich financieel niet kunnen onderhouden van de app verwijderd', zegt Shuster.

 

Wanneer de gebruikers een profiel aanmaken, moeten ze na het aangeven van hun hobby’s –waar ze kunnen kiezen uit ‘gourmet dining’ en ‘racquetball’- ook hun favoriete merken opsommen en een benadering geven hun jaarsalaris. Vervolgens word je gelinkt aan mensen met een gelijkaardig profiel. Voorlopig moeten de deelnemers nog op elkaars eerlijkheid rekenen, want een systeem waarbij de ingevulde gegevens gecontroleerd worden, is er nog niet.


Bron:hbvl14/08/2006
LONDEN - De negen miljoen Britse vrijgezellen spenderen samen jaarlijks 30 miljoen pond (44 miljoen euro) om de liefde te vinden. Dat is een gemiddelde van 3.330 pond (4.950 euro) per persoon. Zo sta..
11/03/2014
Sint-Niklaas - Lerares Maria D. (44) uit Sint-Niklaas hield er na haar uren in het klaslokaal een ‘actief’ sociaal leven op na. De vrouw sprak via een datingsite af met mannen en beloofde h..
14/12/2014
Zijn mindfulness, yoga en spiritualiteit voor jou geen abracadabra maar een ‘way of life’ waarbij jij je als een vis in het water voelt? Dan geniet je vast en zeker van een vakantie met..
20/01/2012
ZOTTEGEM - De Oudenaardse strafrechter heeft Nathalie T. (27) uit Ninove veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden en een boete van 143 euro. De vrouw moest zich verantwoor..