Namen pikante websites raken moeilijk verkocht

Het veilen van erotische domeinnamen als seks.nl blijkt lastiger dan gedacht. Nederlands eerste grote veiling van domeinnamen op het gebied van erotiek en dating heeft deze week maar weinig opgeleverd.

08/10/2015

Goedkope aanbiedingen als poepen.nl, afspraakjes.eu en chickies.nl werden wel verkocht. Maar voor de echte topstukken als seks.nl en gratissex.nl werd de minimumverkoopprijs niet gehaald.

 

Op DomeinMatch.nl, een soort marktplaats voor domeinnamen, werden de afgelopen dagen 336 domeinnamen geveild. Ze waren bij elkaar gewaardeerd op meer dan 2 miljoen euro. Maar er werden slechts achttien domeinnamen verkocht, voor in totaal ruim 11.000 euro.

 

Seks.nl moest meer dan een ton in het laatje brengen, maar op het webadres werd slechts zes keer geboden. De bezoekers van DomeinMatch boden niet meer dan zo’n 18.000 euro. Dat was niet genoeg om de koop door te laten gaan.

 

Fetish.nl leverde uiteindelijk het meeste op: 2500 euro. Zaad.be (een vreemde eend in de nl-bijt) verwisselde met een verkoopprijs van 35 euro voor het kleinste bedrag van eigenaar.

 

Achter de schermen nog gesprekken

 

De domeinnamen die niet zijn verkocht, blijven in handen van de biedende partijen. DomeinMatch laat weten dat het achter de schermen nog met partijen in gesprek is die buiten de veiling om hun slag willen slaan. Nick van der Leeuw, een van de organisatoren van de erotische themaveiling, stelt dat diverse geïnteresseerden anoniem wilden blijven en er daarom bewust voor kozen om niet mee te doen aan de openbare veiling.

 

DomeinMatch is eerder dit jaar opgericht. Op de site staan in totaal ongeveer 100.000 domeinnamen te koop en er wordt elke maand rondom een bepaald thema een veiling opgezet.


Bron:Nieuwsblad25/02/2013
Brussel - In Brussel zijn in 2011 precies 267 nieuwe HIV-besmettingen geregistreerd in Brussel. Dat is een lichte stijging ten opzichte van het jaar ervoor, toen 245 mensen HIV opliepen. ..
10/02/2015
Bent u al die datingwebsites en applicaties beu? Ziet u door het bos de bomen niet meer? Dan heeft de Amerikaan Brandon Scott Wolf een oplossing.  De komiek gebruikte -net als vele vrijgezelle..
21/04/2013
Een onderzoek van datingwebsites Jdate heeft uitgewezen dat de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat nieuwe mensen online leren kennen veiliger is dan iemand ontmoeten in een bar. Huwelijks- en gezi..
11/05/2014
Linter - Altero organiseert twee ontmoetingsnamiddagen voor alleenstaanden (singles) in Hasselt en Leuven. De organisator biedt interessante lezingen aan over onder meer partnerkeuze en verliefdheid...