Namen pikante websites raken moeilijk verkocht

Het veilen van erotische domeinnamen als seks.nl blijkt lastiger dan gedacht. Nederlands eerste grote veiling van domeinnamen op het gebied van erotiek en dating heeft deze week maar weinig opgeleverd.

08/10/2015

Goedkope aanbiedingen als poepen.nl, afspraakjes.eu en chickies.nl werden wel verkocht. Maar voor de echte topstukken als seks.nl en gratissex.nl werd de minimumverkoopprijs niet gehaald.

 

Op DomeinMatch.nl, een soort marktplaats voor domeinnamen, werden de afgelopen dagen 336 domeinnamen geveild. Ze waren bij elkaar gewaardeerd op meer dan 2 miljoen euro. Maar er werden slechts achttien domeinnamen verkocht, voor in totaal ruim 11.000 euro.

 

Seks.nl moest meer dan een ton in het laatje brengen, maar op het webadres werd slechts zes keer geboden. De bezoekers van DomeinMatch boden niet meer dan zo’n 18.000 euro. Dat was niet genoeg om de koop door te laten gaan.

 

Fetish.nl leverde uiteindelijk het meeste op: 2500 euro. Zaad.be (een vreemde eend in de nl-bijt) verwisselde met een verkoopprijs van 35 euro voor het kleinste bedrag van eigenaar.

 

Achter de schermen nog gesprekken

 

De domeinnamen die niet zijn verkocht, blijven in handen van de biedende partijen. DomeinMatch laat weten dat het achter de schermen nog met partijen in gesprek is die buiten de veiling om hun slag willen slaan. Nick van der Leeuw, een van de organisatoren van de erotische themaveiling, stelt dat diverse geïnteresseerden anoniem wilden blijven en er daarom bewust voor kozen om niet mee te doen aan de openbare veiling.

 

DomeinMatch is eerder dit jaar opgericht. Op de site staan in totaal ongeveer 100.000 domeinnamen te koop en er wordt elke maand rondom een bepaald thema een veiling opgezet.


Bron:Nieuwsblad08/11/2012
Vrouwen wijten een mislukte date vaak aan de man in kwestie, maar ook de dames zelf kunnen het romantische onderonsje verknoeien. Dat blijkt uit een enquête van de Amerikaanse datingsite Whatsyour..
19/04/2012
Vrijgezelle mannen en vrouwen vullen hun echte gewicht vaak niet in op hun datingprofiel. Dat blijkt uit een onderzoek van het online magazine Singlessite.nl waaraan 750 singles meewerkten. ..
21/04/2013
Een onderzoek van datingwebsites Jdate heeft uitgewezen dat de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat nieuwe mensen online leren kennen veiliger is dan iemand ontmoeten in een bar. Huwelijks- en gezi..
12/05/2015
Veurne - Verschillende beklaagden die voor de politierechter moesten verschijnen, schreven hun verkeersovertredingen toe aan relatieproblemen. ..