Meisjes aan de macht in nieuwe datingapp

Drie voormalige werkneemsters van Tinder lanceren op 1 december een vrouwvriendelijke concurrent. De app krijgt de naam Bumble mee en geeft dames de touwtjes in handen tijdens het digitaal daten.

25/11/2014

Whitney Wolfe, die deze zomer twee oprichters van Tinder voor de rechter daagde wegens seksistische pesterijen, en twee van haar ex-collega’s gaan samenwerken. Ze vinden veel datingapps oppervlakkig en willen naar eigen zeggen het verschil maken door een fatsoenlijke, digitale dating plek te creëren.

 

De focus ligt volgens de oprichtsters op respectvol met elkaar omgaan en vrouwelijk initiatief. Enkel dames zullen een conversatie kunnen starten. Dat kan wanneer zij en de potentiële partner beiden naar rechts swipen. De vrouw krijgt 24 uur de tijd om een gesprek aan te knopen. Gebeurt dat niet, dan verdwijnt de man van haar ‘lijstje’. Als mannen de dame in kwestie echt beter willen leren kennen, kunnen ze hun reactietijd eenmalig met één dag verlengen.

Uit screenshots op de officiële site blijkt dat gebruikers meer informatie over een potentiële partner zullen te zien krijgen dan op Tinder, waar je alleen een foto krijgt. Bovendien zal de app geen schunnige praat en pikante kiekjes tolereren, zo staat beschreven in de algemene gebruiksvoorwaarden.


Bron:hbvl08/11/2012
GENT - Met Netlog waren de Gentenaars Lorenz Bogaert en Toon Coppens pioniers in sociale media. Maar het succesvolle Facebook dwong Netlog in de positie van het kleine broertje. Bogaert en Coppens bl..
14/02/2008
BRUSSEL - De Belgen slagen erin hun professioneel leven en hun privéleven te verzoenen, maar 73 procent van hen is 'uitgeput' en 72 procent heeft het gevoel 'de hele tijd te moeten hollen'. Dat bl..
11/07/2013
Met 8,8 keer per maand scheert de Belg geen hoge toppen wat betreft zijn seksleven. Alleen wat overspel betreft, steken we boven het gemiddelde uit. Dat blijkt uit de eerste seksatlas, samengesteld d..
22/12/2014
‘Samen werken aan onze nieuwe film heeft ons als koppel dichter bij elkaar gebracht.’ Dat vertelde de Amerikaanse actrice Angelina Jolie over haar recente acteerwerk samen met haar man Brad..