Meer vrouwen dan mannen tuk op avondje uit met singles

Sint-Truiden - Van de deelnemers aan de avonden van Singles 4 Singles zijn 70 procent vrouwen. Mannen zijn terughoudender om naar dergelijke feestjes te gaan.

20/10/2010

Singles voor Singles is geen datingclub of koppelorganisatie, maar wil, in tegenstelling tot bestaande verenigingen voor alleenstaanden, breken met het negatieve imago rond dating, afspraakjes en de vaak oubollige en weinig creatieve activiteiten zoals bowlingavonden of cinema-avondjes. 

De vereniging organiseert avonden waarop vrouwen en mannen, die nog geen vaste relatie hebben, mekaar in een ongedwongen en culinaire sfeer kunnen ontmoeten. Zo plant de vereniging wijnproeverijen, culinaire avonden, praatcafé’s en andere events 

Er dagen meer vrouwen op en ze komen meestal in gezelschap van een andere single-vriendin. 'We vreesden bij de opstart vorige maand dat er vooral mannen zouden reageren. Dat blijkt nu andersom. Uit een enquete bij honderd leden stelden we vast dat vrouwen het vooral leuk vinden om nieuwe vrienden te maken en hun netwerk uit te breiden. Als ze een nieuwe liefde vinden op zo een event is dat gewoon meegenomen”, zegt Anita Kempeneers van Singles 4 Singles.

'Single mannen verkiezen liever dates te zoeken via het internet of vertrouwen er op dat ze wel leuke vrouwen op café ontmoeten. Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen er niet graag voor uitkomen dat ze single zijn.' 

Meer info: www.singles4singles.be.


Bron:Nieuwsblad02/04/2012
In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur hebben ze een wel heel originele manier gevonden om vrouwen hun ware te laten ontmoeten. Als ze een paar schoenen kopen, krijgen ze er een date bovenop. ..
24/12/2011
LINT - Donald Laugs en Tuanjit Pongpitak stellen al vijfhonderd dagen alles in het werk om te kunnen trouwen, maar de rechter verbiedt het omdat Donalds Thaise vlam met het verkeerde visum naar ons l..
29/06/2013
‘Ik heb mijn huwelijk van twintig jaar bijna om zeep geholpen, omdat ik sinds een jaar een affaire ben begonnen met een mooie, jonge collega.’ Schrijfster en columniste Fleur van Groningen ..
27/10/2011
Een gewone liefdesbrief wordt nog amper geschreven. Internetdating komt meer en meer op en dat maakt het makkelijk om je potentiële partner heel nauwgezet te selecteren. ..