Meer vrouwen dan mannen tuk op avondje uit met singles

Sint-Truiden - Van de deelnemers aan de avonden van Singles 4 Singles zijn 70 procent vrouwen. Mannen zijn terughoudender om naar dergelijke feestjes te gaan.

20/10/2010

Singles voor Singles is geen datingclub of koppelorganisatie, maar wil, in tegenstelling tot bestaande verenigingen voor alleenstaanden, breken met het negatieve imago rond dating, afspraakjes en de vaak oubollige en weinig creatieve activiteiten zoals bowlingavonden of cinema-avondjes. 

De vereniging organiseert avonden waarop vrouwen en mannen, die nog geen vaste relatie hebben, mekaar in een ongedwongen en culinaire sfeer kunnen ontmoeten. Zo plant de vereniging wijnproeverijen, culinaire avonden, praatcafé’s en andere events 

Er dagen meer vrouwen op en ze komen meestal in gezelschap van een andere single-vriendin. 'We vreesden bij de opstart vorige maand dat er vooral mannen zouden reageren. Dat blijkt nu andersom. Uit een enquete bij honderd leden stelden we vast dat vrouwen het vooral leuk vinden om nieuwe vrienden te maken en hun netwerk uit te breiden. Als ze een nieuwe liefde vinden op zo een event is dat gewoon meegenomen”, zegt Anita Kempeneers van Singles 4 Singles.

'Single mannen verkiezen liever dates te zoeken via het internet of vertrouwen er op dat ze wel leuke vrouwen op café ontmoeten. Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen er niet graag voor uitkomen dat ze single zijn.' 

Meer info: www.singles4singles.be.


Bron:Nieuwsblad09/10/2014
Kortrijk - De kandidaten voor de Belgodyssee-wedstrijd zijn bekend. Acht Vlaamse en acht Waalse studenten zullen de komende weken werken rond gemengde huwelijken, over de taalgrens heen. Annelies Nol..
04/08/2015
Een jongeman van 18 is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in het huis van zijn moeder in Chaudfontaine op verdenking van een poging doodslag. Mogelijk lagen homofobe motieven aan de basis. ..
20/11/2013
Fans van Herman Brusselmans is het niet ontgaan: zijn nieuwe vriendin lijkt wel erg op zijn ex-vrouw Tanja. Daarmee is de Vlaamse schrijver zeker geen uitzondering op de regel. Onder meer ex-presid..
24/09/2014
Annelien Coorevits presenteert het programma 'Sinlgl3s' en is auteur van een handboek over daten. Nu de single dames uit het programma toe zijn aan hun eerste dates, heeft ze enkele tips voor hen. ..