Medeoprichter van Tinder lanceert nieuwe vrouwvriendelijke dating app

Tinder wordt gedomineerd door de man. Vraag een willekeurige vrouw die de app gebruikt en de kans zal groot zijn dat ze een verhaal of twee kan vertellen over serieus creepy berichten die ze ontving van mannelijke matches.

25/03/2015

Voor vrouwen die liever geen ongevraagde foto’s van mannelijke geslachtsdelen krijgen, is er nu een alternatieve manier om op zoek te gaan naar liefde: Bumble.

Bumble werd opgericht door Whitney Wolfe, een van de medeoprichters van Tinder, en Andrey Andreev, CEO van het sociale netwerk Badoo. De app is vergelijkbaar met Tinder maar verschilt op een belangrijk vlak: alleen vrouwen kunnen een gesprek aanknopen met een match.

“We wilden online dating moderniseren want er is deze ongeschreven wet dat de man de eerste stap moet zetten. Dat hele concept voelt dom en achterhaald aan en daarom wilden we de rollen eens omdraaien. Als je als vrouw de eerste stap zet, krijg je een boost van vertrouwen en ben je meteen de dominante gesprekspartner,” zei Wolfe.

Zodra er een match is, heeft de vrouw 24 uur de tijd om een gesprek te starten. Als ze binnen die termijn geen contact heeft gezocht, verdwijnt de match uit de geschiedenis van de app. De reden achter die visie is dat het gebruikers moet helpen om een duidelijk onderscheid te maken tussen mannen die het echt menen en mannen die alleen op zoek zijn naar een onenightstand.

De meeste gebruikers op Bumble blijken echt op zoek te zijn naar een relatie. Wolfe wil dat haar community op Bumble bestaat uit creatieve en coole mensen.

“We hebben een zeer intelligente en internationale groep. Het is niet ongebruikelijk dat je iemand tegenkomt die op zijn profiel ‘Harvard Business School, heen en weer van Londen naar New York’ heeft staan.”


Bron:Metro30/10/2014
Mannen die tijdens hun leven seks hebben met meer dan 20 vrouwen, hebben minder kans om prostaatkanker te krijgen. Dat blijkt uit een Canadese studie. ..
20/06/2014
De man in deze video heeft heel wat stress voor de eerste date met 'de vrouw van zijn leven'. Hij kleedt zich aan vraagt aan zijn broer of hij er goed uit ziet. En dan is het eindelijk zover: hij bel..
05/10/2011
Vrouwen die make-up dragen, worden doorgaans als competenter en aantrekkelijker beschouwd dan onopgemaakte vrouwen. Behalve wanneer ze te veel make-up dragen, want dan maken ze net een onbetrouwbare ..
03/02/2014
Je kunt het zo gek niet bedenken, of in de States is het een beroep. John Stonehill, bijvoorbeeld, is 'Koelkast Dating Expert'. Dat gaat zo: jij stuurt hem een foto van de koelkast van je date en Sto..