Mannelijke veertigers willen iemand die voor ze kookt

Veertigers onderhouden vaak een latrelatie. Maar twee derde van de mannelijke veertigers met een latrelatie wil eigenlijk gaan samenwonen. De vrouwen houden dus de boot af. Dat meldt de Nederlandse krant Trouw op basis van een onderzoek door het Nederlandse Centraal Bureau van de Statistiek.

24/01/2015

Maar liefst twee derde van de mannelijke veertigplussers die een latrelatie onderhouden, willen niets liever dan samenwonen. Dat blijkt uit een studie van het Nederlandse Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). De meeste vrouwen uit diezelfde leeftijdsgroep zijn het daar niet mee eens. Zij willen liever niet gaan samenhokken.

Hoe ouder je wordt, hoe minder de behoefte aan een gezamenlijke huishouding. Dat verklaart sociologe Pearl Dykstra van de Erasmus Universiteit in Rotterdam in de Nederlandse krant Trouw. Er is immers een grotere behoefte aan vrijheid. Maar, zo stelt de sociologe, mannelijke veertigers willen daarentegen gewoon graag (opnieuw) een vrouw in huis die voor hen kookt.


Bron:Nieuwsblad02/10/2013
Een recent onderzoek van de Amerikaanse nieuwssite Today.com en de datingsite Match.com wijst uit dat 30 procent van de 4.000 ondervraagden geen relatie zou willen beginnen met een vegetariër. En ..
04/02/2011
Mannen willen liever dan vrouwen trouwen en een gezin stichten, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. ..
05/06/2010
Behalve haar huidskleur is er maar weinig Afrikaans aan Maguy Mokolo, hotelbediende in Lubumbashi. Priemende blik, efficiënt in functioneren, rad van tong en al die tijd een air van 'met alle Cong..
04/02/2015
Als ouder volgen wat je kind online doet, internetfilters installeren of chatten verbieden: het haalt weinig uit. De meeste 8- tot 12-jarigen ontsnappen aan die controle. Eén op de tien sprak zelf..