Liefde komt uit je computer

Datingsites zijn druk op weg je vrienden te vervangen wanneer het aankomt op het vinden van een partner, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

18/08/2010

Nee, online daten is niet enkel voor wereldvreemde geeks die hopeloos op zoek zijn naar een lief. Integendeel: wie weigert online naar een partner te zoeken, loopt het risico heel erg eenzaam achter te blijven. Een onderzoek van de Stanford University bij ruim 4.000 mensen wees uit dat 82 procent van de mensen met internet een partner hadden, tegenover 63 procent zonder internet.

Volgens de onderzoekers vervangt online daten stilaan de traditionele manieren om mensen te leren kennen - een lijstje dat al sinds de jaren '40 aangevoerd wordt door 'voorgesteld worden door vrienden'. Volgens socioloog Michael Rosenfeld is internetdaten vooral populair bij bepaalde groepen, zoals gescheiden mensen van middelbare leeftijd, die het gewoonlijk moeilijker hebben om een nieuwe partner te vinden.

 


 


 

 


Bron:Nieuwsblad21/11/2013
SINT-TRUIDEN - De juiste kat koppelen aan het juiste baasje. Dat is de missie van het eerste ‘professionele datingbureau voor asielkatten en baasjes’ in Sint-Truiden. ‘Een kat kan je n..
28/05/2012
Een romantisch diner, samen een fles wijn kraken, een liefdesverklaring afleggen... deze klassieke verleidingstrucjes blijken vandaag de dag nog steeds te werken. Dat blijkt uit een recente enquêt..
22/11/2010
Amper drie dagen na de start gonst het al van de romantische bedrijvigheid op Wematch.be, de kakelverse datingsite van Het Nieuwsblad en De Standaard. ..
05/06/2010
Behalve haar huidskleur is er maar weinig Afrikaans aan Maguy Mokolo, hotelbediende in Lubumbashi. Priemende blik, efficiënt in functioneren, rad van tong en al die tijd een air van 'met alle Cong..