Liefde komt uit je computer

Datingsites zijn druk op weg je vrienden te vervangen wanneer het aankomt op het vinden van een partner, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

18/08/2010

Nee, online daten is niet enkel voor wereldvreemde geeks die hopeloos op zoek zijn naar een lief. Integendeel: wie weigert online naar een partner te zoeken, loopt het risico heel erg eenzaam achter te blijven. Een onderzoek van de Stanford University bij ruim 4.000 mensen wees uit dat 82 procent van de mensen met internet een partner hadden, tegenover 63 procent zonder internet.

Volgens de onderzoekers vervangt online daten stilaan de traditionele manieren om mensen te leren kennen - een lijstje dat al sinds de jaren '40 aangevoerd wordt door 'voorgesteld worden door vrienden'. Volgens socioloog Michael Rosenfeld is internetdaten vooral populair bij bepaalde groepen, zoals gescheiden mensen van middelbare leeftijd, die het gewoonlijk moeilijker hebben om een nieuwe partner te vinden.

 


 


 

 


Bron:Nieuwsblad12/04/2009
Kinderen wegen op het huwelijksgeluk. Menig ouderpaar ervaart het, maar er is nu ook een onderzoek om dat wetenschappelijk te bevestigen. Liefst negentig procent van de huwelijken gaat door een dip n..
02/02/2012
Een recent onderzoek van de datingsite C-dating heeft uitgewezen dat mannen wel eens aan een andere vrouw denken tijdens het vrijen. Maar welke types doen hun fantasie helemaal op hol slaan? Wij zoch..
12/04/2012
Je eerste date met een nieuwe, potentiële partner zegt veel over zijn karakter. Wat precies, kom je hieronder te weten. ..
29/11/2013
Tussen elkaar speels heen en weer duwen op de speelplaats en een gezamenlijke bankrekening openen, begaan we allemaal wel eens 'flirtfouten'. Dit zijn dingen die twintigers tijdens het daten maar bet..