Lerares belooft mannen leuke avond in ruil voor geld

Sint-Niklaas -

Lerares Maria D. (44) uit Sint-Niklaas hield er na haar uren in het klaslokaal een ‘actief’ sociaal leven op na. De vrouw sprak via een datingsite af met mannen en beloofde hen een ‘leuke avond’.

11/03/2014

Niet zomaar, want in ruil vroeg de leerkracht om haar een som geld te lenen. Dat deed ze telkens onder de valse naam Mieke Mertens.

Op die manier slaagde D. erin om twee mannen in Sint-Gillis-Waas in totaal 3.400 euro te ontfutselen. Die zagen hun centen nooit terug en dienden klacht in bij de politie. Tijdens het proces van D. voor de correctionele rechtbank in Dendermonde bleef de vrouw volhouden dat ze niets met de zaak te maken had en beide mannen niet kende. Maar de bewijslast tegen D. was overweldigend.

Een geschriftexpert ontdekte dat de vrouw dezelfde schrijffouten maakte als op de documenten die ze met Mieke Mertens ondertekende en beide mannen konden ook het huis van de vrouw haarfijn beschrijven. Openbaar aanklager Tom van den Hende had een celstraf van zes maanden gevraagd omdat er ook al heel wat precedenten waren. De rechter in eerste aanleg in Dendermonde volgde de vraag van het openbaar ministerie helemaal. Maria ‘Mieke Mertens’ D. werd maandag veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van zes maanden. De vrouw moet ook een effectieve geldboete betalen van 550 euro.


Bron:Nieuwsblad21/04/2015
Er zijn veel redenen waarom iemand een lief zou willen. Je familie stopt met vragen stellen, je kan de kosten van de boodschappen delen en je kan samen gezellig naar series kijken. Maar deze dame gaf..
27/06/2014
De tiende editie van Tomorrowland wordt er één met de nodige toeters en bellen. Het thema waar de twee festivalweekends rond zullen draaien, is het sprookjesachtige ‘key to happiness’..
20/01/2015
Op het YouTube-kanaal van ‘Good People Media’ zijn twee filmpjes verschenen waarin Tindergesprekken die werkelijk online hebben plaatsgevonden worden nagespeeld in een dagelijkse setting, w..
01/07/2014
Een voormalig topvrouw van Tinder, Whitney Wolfe, daagt twee oprichters van de populaire dating-app voor de rechter. Marketingdirecteur en ex-partner Justin Mateen zou de jonge vrouw meermaals een â..