Kan je echt een man vinden op Tinder?

Joke Van de Velde test het deze zomer voor zender Vijf: wat levert Tinder op als je op zoek bent naar een partner? De Britse blogster Indrani Ashe (31) experimenteerde met de populaire app en deelde haar ervaringen op de blog 'Fifty Dates of Grey'.

21/05/2015

Indrani ging op vijftig dates met 37 verschillende mannen, maar een vaste relatie hield ze er niet aan over. Terwijl dat wel het opzet was: 'Ik ben oprecht op zoek naar een partner, een echtgenoot of een vriendje', vertelt ze aan de Britse krant The Daily Mail. Op haar blog deelde ze de verhalen over haar dates, die niet altijd even vlot verliepen. Eén keer liep haar date weg terwijl ze even naar het toilet was, en andere date dreigde met een proces omdat ze over hem vertelde op haar blog. Een dertigjarige punker die haar twee keer liet zitten, nam ze beet door al zijn vrienden een Facebookverzoek te sturen. 'En dat eindigde natuurlijk in een oneerbaar voorstel van één van zijn vrienden'.

Door de band genomen waren de ervaringen van Indrani met Tinder niet zo positief. 'Ik heb twee soorten mannen ontdekt in Londen: de mannen die me niet graag hebben en de mannen die lang genoeg doen alsof, zodat ik met hen naar bed zou gaan'. Ze spendeerde naar eigen zeggen 150 uur aan daten: 'Ik ben naar jazzclubs geweest, optredens, tentoonstellingen, ...Elke avond heb ik me mooi gemaakt, ik kan niet geloven dat ik geen man gevonden heb'.

Hoewel Indrani heel wat kritiek kreeg omdat ze tijdens haar experiment werd benaderd door Loveflutter, en concurrerende app, blijft ze positief over Tinder. 'Ik vind dat de app veel kansen biedt om mensen van verschillende culturen en achtergronden te leren kennen', zegt ze. Volgens haar heeft haar teleurstelling dan ook meer te maken met het feit dat ze in Londen woonde dan met de app zelf. 'Ik woon in Berlijn nu en hier is de samenleving veel opener. Sommige van de dates die ik op het einde van de blog leerde kennen, zie ik nog steeds, al weet ik nog niet waar het met hen naartoe gaat'.

Bekijk de avonturen van Indrani op Fifty Dates of Grey


Bron:Nieuwsblad01/02/2010
GENT - Linsy Daman en Abdelali Yagoub, het Gentse koppel dat werd opgevoerd in de eerste aflevering van 'In Godsnaam' op Eén, stellen de VRT en de Gentse schepen van Burgerzaken Catharina Segers (..
31/03/2015
Steeds meer senioren schrijven zich in op een datingsite, om op deze manier een nieuwe liefde te vinden. Je als 50 plusser inschrijven op een datingsite en hiermee op weg te gaan naar nieuw liefdes..
09/02/2012
Wie zichzelf als particulier, bedrijf of zelfstandige promoot via Facebook, stuit op zeer strikte voorwaarden. De site bezit alles en mag je voor het minste buitengooien. ..
28/07/2014
De Amerikaan Dan Perino is op een man met een missie: hij moet en zal een vriendin vinden. De 50-jarige doet dat niet met de hulp van een datingsite, maar wel via posters die hij over heel New York a..