Kan je echt een man vinden op Tinder?

Joke Van de Velde test het deze zomer voor zender Vijf: wat levert Tinder op als je op zoek bent naar een partner? De Britse blogster Indrani Ashe (31) experimenteerde met de populaire app en deelde haar ervaringen op de blog 'Fifty Dates of Grey'.

21/05/2015

Indrani ging op vijftig dates met 37 verschillende mannen, maar een vaste relatie hield ze er niet aan over. Terwijl dat wel het opzet was: 'Ik ben oprecht op zoek naar een partner, een echtgenoot of een vriendje', vertelt ze aan de Britse krant The Daily Mail. Op haar blog deelde ze de verhalen over haar dates, die niet altijd even vlot verliepen. Eén keer liep haar date weg terwijl ze even naar het toilet was, en andere date dreigde met een proces omdat ze over hem vertelde op haar blog. Een dertigjarige punker die haar twee keer liet zitten, nam ze beet door al zijn vrienden een Facebookverzoek te sturen. 'En dat eindigde natuurlijk in een oneerbaar voorstel van één van zijn vrienden'.

Door de band genomen waren de ervaringen van Indrani met Tinder niet zo positief. 'Ik heb twee soorten mannen ontdekt in Londen: de mannen die me niet graag hebben en de mannen die lang genoeg doen alsof, zodat ik met hen naar bed zou gaan'. Ze spendeerde naar eigen zeggen 150 uur aan daten: 'Ik ben naar jazzclubs geweest, optredens, tentoonstellingen, ...Elke avond heb ik me mooi gemaakt, ik kan niet geloven dat ik geen man gevonden heb'.

Hoewel Indrani heel wat kritiek kreeg omdat ze tijdens haar experiment werd benaderd door Loveflutter, en concurrerende app, blijft ze positief over Tinder. 'Ik vind dat de app veel kansen biedt om mensen van verschillende culturen en achtergronden te leren kennen', zegt ze. Volgens haar heeft haar teleurstelling dan ook meer te maken met het feit dat ze in Londen woonde dan met de app zelf. 'Ik woon in Berlijn nu en hier is de samenleving veel opener. Sommige van de dates die ik op het einde van de blog leerde kennen, zie ik nog steeds, al weet ik nog niet waar het met hen naartoe gaat'.

Bekijk de avonturen van Indrani op Fifty Dates of Grey


Bron:Nieuwsblad02/05/2013
Door onze jachtige levensstijl blijft er vaak geen tijd meer over om een man beter te leren kennen, maar een speeddate brengt daar verandering in. Dankzij deze tips haal je het beste uit een snel afs..
25/11/2013
15,9 % van de mannen en 11 % van de vrouwen in Vlaanderen vond al eens een lief via sociale media. Dat blijkt uit een enquête van de Christelijke Mutualiteiten bij 2.409 Vlamingen, die gepubliceer..
11/05/2015
Moet je een foto nemen waar je serieus op staat of net lacht, een die meer sexy is of gewoon casual, een close-up of toch eerder een vage foto om het mysterie wat te bewaren? Een geschikte profielfot..
22/05/2013
Singles die op zoek zijn naar een partner kunnen een hechte band scheppen na een gesprek van amper vier minuten. Dat suggereren onderzoekers aan de universiteit van Stanford in de Verenigde Staten. ..