Iraanse regering start eigen datingsite

In Iran is de datingsite Hamsan Tebyan gelanceerd. Opmerkelijk is vooral dat het initiatief voor het online platform afkomstig is van de Iraanse overheid, die daarmee een aantal probleemsituaties hoopt te kunnen oplossen.

30/06/2015

Bedoeling is alvast om de populariteit van de westerse datingsites, die als immorele initiatieven worden bestempeld, terug te dringen.Tegelijkertijd wordt getracht jongeren opnieuw te stimuleren in het huwelijk te treden. Het is echter onmogelijk om op de website zelf naar een potentiële partner te zoeken. De website schakelt daarvoor een aantal tussenpersonen - priesters, artsen, docenten en andere goedgekeurde koppelaars - in.

 

Tussenpersonen

Een account op de datingsite Hamsan Tebyan is anoniem en ook profielfoto’s ontbreken. Op basis van de verstrekte persoonlijke informatie - die onder meer opleiding, beroep, financiële en familiale situatie en een fysieke omschrijving omvat - gaan de tussenpersonen op zoek naar een geschikte partner.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van software en persoonlijke intuïtie. Op die manier wordt ook rechtstreeks contact tussen mannen en vrouwen vermeden. Mahmoud Golrazi, waarnemend minister van jeugdzaken, kondigde aan dat de website honderdduizend huwelijk moet opleveren.


Bron:express.be07/10/2015
Fans van online dating halen maar best hun groene boekje boven, willen ze een virtuele vis aan de haak slaan. Volgens de krant 'The Washington Post' zijn taalfouten namelijk de grootste afknapper in d..
07/10/2015
Je hebt het als single helemaal voor elkaar: een interessante baan, leuke vrienden, een mooi huisje. Je deelt je vrije tijd in zoals jij dat wil. Tot zover alles prima. Maar je droomt toch ook van ..
07/05/2014
Dochters van overspelige moeders rijden sneller een scheve schaats dan dochters van mama’s die niet vreemdgaan. Dat blijkt althans uit een enquête van de Britse datingsite voor getrouwde vrou..
07/02/2013
Wie Valentijn ook op sociale media de nodige aandacht wil geven, gedraagt zich beter niet te enthousiast. Online dating experte Julie Spira van The Huffington Post legt uit wat wel en niet werkt als ..