Iraanse regering start eigen datingsite

In Iran is de datingsite Hamsan Tebyan gelanceerd. Opmerkelijk is vooral dat het initiatief voor het online platform afkomstig is van de Iraanse overheid, die daarmee een aantal probleemsituaties hoopt te kunnen oplossen.

30/06/2015

Bedoeling is alvast om de populariteit van de westerse datingsites, die als immorele initiatieven worden bestempeld, terug te dringen.Tegelijkertijd wordt getracht jongeren opnieuw te stimuleren in het huwelijk te treden. Het is echter onmogelijk om op de website zelf naar een potentiële partner te zoeken. De website schakelt daarvoor een aantal tussenpersonen - priesters, artsen, docenten en andere goedgekeurde koppelaars - in.

 

Tussenpersonen

Een account op de datingsite Hamsan Tebyan is anoniem en ook profielfoto’s ontbreken. Op basis van de verstrekte persoonlijke informatie - die onder meer opleiding, beroep, financiële en familiale situatie en een fysieke omschrijving omvat - gaan de tussenpersonen op zoek naar een geschikte partner.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van software en persoonlijke intuïtie. Op die manier wordt ook rechtstreeks contact tussen mannen en vrouwen vermeden. Mahmoud Golrazi, waarnemend minister van jeugdzaken, kondigde aan dat de website honderdduizend huwelijk moet opleveren.


Bron:express.be25/11/2014
Drie voormalige werkneemsters van Tinder lanceren op 1 december een vrouwvriendelijke concurrent. De app krijgt de naam Bumble mee en geeft dames de touwtjes in handen tijdens het digitaal daten. ..
16/07/2015
De Vlaamse acteur Jappe Claes, onder meer bekend van rollen in Daens en De zaak Alzheimer, ligt onder vuur in Nederland. Begin 2014 stapte de acteur op als docent aan de Amsterdamse Theaterschool, nu..
20/08/2014
In Brussel (en vermoedelijk in nog een pak andere ­steden) krijgen homoseksuele leerkrachten de al dan niet impliciete boodschap dat ze hun geaardheid maar beter verborgen kunnen houden. Het wordt..
11/01/2016
Van verschillende walletjes eten kan wel eens verkeerd aflopen, vraag maar aan Martin Whitehead. Zijn vrouw Karen haalde er zelfs de camera van de Australische tv-show 'A Current Affair' bi..