Invriezen eicellen vooral populair bij hoogopgeleide singles

27/06/2010

Invriezen eicellen vooral populair bij hoogopgeleide singles

Vooral vrouwen die nog op zoek zijn naar een partner, zijn kandidaat voor ‘social freezing', het laten invriezen van eicellen. Dat is de verrassende conclusie van het onderzoek dat UZ Brussel-psychologe Julie Nekkebroeck in juli 2009 opstartte. Het Centrum voor reproductieve geneeskunde van het UZ Brussel screende de kandidaten. UZ Brussel heeft de resultaten vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om hoogopgeleide vrouwen, die allemaal voltijds werken. Ze hebben een stukgelopen relatie achter de rug of hebben nog geen vaste partner en zijn gemiddeld 38jaar. Door hun eicellen op een nog ‘gunstige' leeftijd te laten invriezen, hebben ze een grotere marge om alsnog een geschikte partner te vinden. Het oppikken van eicellen hiervoor kan in principe tot 45jaar.


Bron:Nieuwsblad08/01/2015
Overspel lokt wakkert zowel bij mannen als vrouwen jaloezie aan. Volgens het cliché vinden dames emotioneel contact met een ander het ergst terwijl mannen zich het meest bedrogen voelen als hun pa..
02/02/2015
Tinder heeft vandaag een aantal lang verwachte nieuwe functies bekend gemaakt. De opvallendste verandering: mensen boven de dertig moeten meer voor hun lidmaatschap betalen dan jongere gebruikers. ..
08/07/2013
In de eerste helft van dit jaar lieten 32.510 Belgen bij de gemeente registreren dat ze samenwonen, terwijl er amper 24.372 trouwden. Zo kozen voor het eerst in ons land meer mensen voor wettelijk sa..
28/11/2012
Op datingsites wordt er ?ink wat gelogen, maar hoe kom je nu te weten of je online vlam eigenlijk al een relatie heeft? Wij leggen het uit aan de hand van drie doorslaggevende signalen. ..