Hoe vergroot ik mijn slaagkansen in het online daten

Alleen maar selfies posten geeft de indruk dat je nauwelijks vrienden hebt. Zeg niet dat je grappig bent zonder het ook te bewijzen. En zoek een schermnaam die begint met een van de beginletters van het alfabet. Allemaal tips die je kansen vergroten om een online date te verzilveren in dat o zo belangrijke eerste face to face contact.

Het gereputeerde British Medical Journal zette de voornaamste bevindingen uit 86 studies over online daten op een rijtje. Wij halen er een handig lijstje met do’s en don’ts uit.

23/02/2015

1. Kies een schermnaam die begint met de letter A

De naam die je kiest voor je online profiel doet er wel degelijk toe. Wie geen lief heeft, komt aantrekkelijker over met een speelse naam zoals ‘Fun2bwith’. Mannen voelen zich meer aangetrokken tot namen die wijzen op fysieke schoonheid als ‘Blondie’ of ‘Cutie’ terwijl vrouwen eerder vallen op mannen met een schermnaam die intelligentie uitstraalt.

Maar belangrijker nog is dat je een schermnaam kiest die begint met een letter uit de eerste helft van het alfabet, om de eenvoudige reden dat zoekmachines namen meestal alfabetisch weergeven. Alleen onvermoeibare daters scrollen door tot de letter Z onderaan de lijst.

2. Toon foto’s met veel vrienden op

Uiteraard is een aantrekkelijke foto van jezelf zeer belangrijk. Maar beperk de beelden niet tot selfies. Groepsfoto’s die tonen dat andere mensen zich amuseren in jouw bijzijn tonen dat je sociaal bent en vriendschap hoog in het vaandel draagt. Nog beter is dat je in het middelpunt van de actie staat en dat je iemand anders aanraakt - maar enkel aan de bovenarm. Tussen haakjes, vrouwen vinden een man aantrekkelijker als ze andere vrouwen naar hem zien glimlachen.

3. Verzin een coole slagzin

Een knappe slagzin voor je profiel vergroot de kans dat potentiële dates iets langer stilstaan bij jouw profiel en dus ook wat langer naar je foto’s kijken. Gebruik geen al te complexe boodschap met de bedoeling jezelf intelligenter voor te stellen. Duidelijke, makkelijk te onthouden woorden maken je sympathieker.

4. Lieg niet over jezelf

Vertel geen leugentjes over jezelf want die kunnen zich later tegen je keren. Het internet vergeet immers nooit.

5. Ratel niet door over jezelf

Breng in je profiel een subtiel evenwicht aan tussen info over wie je bent en waar je op zoek naar bent. Studies wijzen uit dat een 70/30 ratio daarin het meest succes oogst. En bedenk dat je je beter voordoet als een toffe peer dan al je diploma’s opsomt.

6. Humor werkt ook online

Humor blijft een doeltreffende verleider. Maar toon het ook. Een grappig geschreven profiel garandeert veel meer succes dan zeggen dat je een echte grapjas bent.

7. Een vleugje poëzie mag

Eens de intresse is gewekt bij iemand, kan het geen kwaad om je uitnodigingen om online te corresponderen een persoonlijke toets te geven. Houd de emails kort en lief en wees niet bang van een vleugje poëzie, zoals een rijmpje op de slagzin van je kandidaat-date.

8. Wees (niet te) persoonlijk

Zodra er contact is, antwoord je best snel op berichten van je kandidaat-date. Stel zelf open vragen en onthul enkele persoonlijke details. Maar verkoop jezelf niet als een prachtexemplaar van het menselijke ras.

9. Wacht niet te lang om je date te ontmoeten


Bron:Nieuwsblad01/05/2012
In de lente bereikt je libido een hoogtepunt, maar daar ben je niet veel mee als je een seksluwe periode doormaakt. Wij zetten vijf praktische tips op een rij voor mannen en vrouwen die hunkeren naar..
14/02/2015
Singles die online naar de Ware Liefde op zoek gaan, riskeren verloren te lopen in het grote aanbod en de ingewikkelde inschrijvingsprocedures. SHE maakte een profiel aan en legde Pa..
14/10/2014
Mechelen - Op donderdag 16 oktober gaat bij Kc Moonbeat de eigen creatie ‘sekstherapie’ in première. Een stuk over liefde, seks en relaties waarbij 7 rollen worden gespeeld door 3 acteur..
04/09/2009
Op datingsites wordt de waarheid naar hartelust verdraaid. Volgens Amerikaanse psychologen liegen vrouwen over hun leeftijd, mannen over hun inkomen. En het gewicht? Daar doen we allemaal een schepje..