Hoe vergroot ik mijn slaagkansen in het online daten

Alleen maar selfies posten geeft de indruk dat je nauwelijks vrienden hebt. Zeg niet dat je grappig bent zonder het ook te bewijzen. En zoek een schermnaam die begint met een van de beginletters van het alfabet. Allemaal tips die je kansen vergroten om een online date te verzilveren in dat o zo belangrijke eerste face to face contact.

Het gereputeerde British Medical Journal zette de voornaamste bevindingen uit 86 studies over online daten op een rijtje. Wij halen er een handig lijstje met do’s en don’ts uit.

23/02/2015

1. Kies een schermnaam die begint met de letter A

De naam die je kiest voor je online profiel doet er wel degelijk toe. Wie geen lief heeft, komt aantrekkelijker over met een speelse naam zoals ‘Fun2bwith’. Mannen voelen zich meer aangetrokken tot namen die wijzen op fysieke schoonheid als ‘Blondie’ of ‘Cutie’ terwijl vrouwen eerder vallen op mannen met een schermnaam die intelligentie uitstraalt.

Maar belangrijker nog is dat je een schermnaam kiest die begint met een letter uit de eerste helft van het alfabet, om de eenvoudige reden dat zoekmachines namen meestal alfabetisch weergeven. Alleen onvermoeibare daters scrollen door tot de letter Z onderaan de lijst.

2. Toon foto’s met veel vrienden op

Uiteraard is een aantrekkelijke foto van jezelf zeer belangrijk. Maar beperk de beelden niet tot selfies. Groepsfoto’s die tonen dat andere mensen zich amuseren in jouw bijzijn tonen dat je sociaal bent en vriendschap hoog in het vaandel draagt. Nog beter is dat je in het middelpunt van de actie staat en dat je iemand anders aanraakt - maar enkel aan de bovenarm. Tussen haakjes, vrouwen vinden een man aantrekkelijker als ze andere vrouwen naar hem zien glimlachen.

3. Verzin een coole slagzin

Een knappe slagzin voor je profiel vergroot de kans dat potentiële dates iets langer stilstaan bij jouw profiel en dus ook wat langer naar je foto’s kijken. Gebruik geen al te complexe boodschap met de bedoeling jezelf intelligenter voor te stellen. Duidelijke, makkelijk te onthouden woorden maken je sympathieker.

4. Lieg niet over jezelf

Vertel geen leugentjes over jezelf want die kunnen zich later tegen je keren. Het internet vergeet immers nooit.

5. Ratel niet door over jezelf

Breng in je profiel een subtiel evenwicht aan tussen info over wie je bent en waar je op zoek naar bent. Studies wijzen uit dat een 70/30 ratio daarin het meest succes oogst. En bedenk dat je je beter voordoet als een toffe peer dan al je diploma’s opsomt.

6. Humor werkt ook online

Humor blijft een doeltreffende verleider. Maar toon het ook. Een grappig geschreven profiel garandeert veel meer succes dan zeggen dat je een echte grapjas bent.

7. Een vleugje poëzie mag

Eens de intresse is gewekt bij iemand, kan het geen kwaad om je uitnodigingen om online te corresponderen een persoonlijke toets te geven. Houd de emails kort en lief en wees niet bang van een vleugje poëzie, zoals een rijmpje op de slagzin van je kandidaat-date.

8. Wees (niet te) persoonlijk

Zodra er contact is, antwoord je best snel op berichten van je kandidaat-date. Stel zelf open vragen en onthul enkele persoonlijke details. Maar verkoop jezelf niet als een prachtexemplaar van het menselijke ras.

9. Wacht niet te lang om je date te ontmoeten


Bron:Nieuwsblad19/02/2013
Boutersem/Oostende - De Leuvense strafrechter beval gisteren de aanhouding van Maria M. (44), een oplichtster uit Oostende die tot één jaar cel is veroordeeld omdat ze getrouwde mannen het hoof..
14/09/2013
Kuurne - Vandaag vindt in de Kuurnse Hippodroom voor de eerste keer een Ladies Day plaats. Van 14 tot 20 uur zijn dames welkom om workshops en demonstraties mee te pikken. Er zijn ook een dertigtal s..
30/11/2015
In de meeste gevallen hou je enkel een gebroken hart over aan Tinder, maar in het geval van Alana Duran en Lori Interlicchio was het meer dan grote verliefdheid. Alana lijdt al sinds haar twaalfde aa..
27/04/2013
Singles die niet voor zichzelf maar wel voor elkaar een lief zoeken. Dat lijkt de nieuwe manier om aan een man of vrouw te geraken. ‘Wie voor zichzelf zoekt, zit gevangen in een kluwen van emoti..