Hoe overspel je relatie kan redden

Britse wetenschapster Catherine Hakim prijst 'goede ontrouw' aan en adviseert ons om daarvoor inspiratie te halen bij Franse koppels.

21/08/2012

Catherine Hakim heeft in Frankrijk gestudeerd en beweert dat een korte, geheime affaire een onmisbaar ingrediënt is voor een gezond huwelijk. In haar boek 'The New Rules of Marriages: Internet Dating, Playfairs and Erotic Power' vergelijkt ze trouw en langdurige exclusiviteit met 'vallen' die van ons 'opgesloten dieren' maken.

Hakim beweert dat we voor een succesvolle relatie een voorbeeld moeten nemen aan Franse koppels. Volgens haar zijn onze Franse buren echte 'meesters van de verleiding' en benaderen ze overspel op een intelligentere manier. Hakim gelooft dat het mogelijk is om ontrouw te zijn zonder dat een van beide partners daardoor gekwetst raakt. Ze prijst de Japanse geishatraditie de hemel in en bestempelt de Britse gewoonte als een 'moordenaar van genot'.

Nog volgens Hakim, is het net de bittere kijk op overspel die Britse koppels verzwakt en dat ze daardoor sneller uit elkaar gaan. De sociale wetenschapster pleit voor een meer ruimdenkende visie op liefdesrelaties en een minder strenge veroordeling van affaires.
 


Bron:Nieuwsblad11/05/2014
Kortenaken - Altero organiseert twee ontmoetingsnamiddagen voor alleenstaanden (singles) in Hasselt en Leuven. De organisator biedt interessante lezingen aan over onder meer partnerkeuze en verliefdh..
11/03/2007
Vrijgezellen op zoek naar een partner die ook bij hun huisdier past, kunnen sinds twee weken terecht op de Nederlandse datingsite www.dier-en-mens.nl.   ..
07/05/2012
Op zoek naar singles in de buurt? Dan kan ze vinden met je smartphone. ..
08/02/2009
Valentijn is in aantocht -volgende zaterdag is het zover. Alle aandacht en drukte rond 14 februari zijn niet meer dan een slimme, commerciële truc, vindt u? Geliefden moet je elke dag in de watten..