Het is bewezen Vrouwen vallen voor foute mannen

Stoute mannen krijgen de meeste vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van New Mexico. Een ideale mix waar vrouwen voor vallen, is een beetje narcisme, wat harteloosheid en hier en daar wat uitbuiting.

21/06/2008

'Met hoeveel vrouwen heeft u geslapen en hoe staat u tegenover een avontuurtje?' Dat vroeg de Amerikaanse psycholoog Peter Jonason aan honderden studenten. Daarnaast onderwierp hij hen aan een persoonlijkheidstest. Doel: mannen indelen aan de hand van een reeks karaktertrekken, omschreven als de 'duistere driehoek'. In de driehoek wordt de graad van narcisme, harteloosheid en gewetenloosheid gemeten. Te veel ingrediënten van deze karaktertrekken is niet goed, denk maar aan de Dutroux' en Fritzls van deze wereld.

'Maar mannen die een beetje slecht zijn, doen er wel hun voordeel mee', aldus Jonason. Uit zijn studie bleek namelijk dat mannen die veel van die eigenschappen bezitten, met meer vrouwen hadden geslapen dan de anderen.

Hét ideale voorbeeld van zo'n vrouwenmagneet is filmfiguur James Bond. Hij is dé ideale slechterik die veel vrouwen kan raken. Jonason: 'Hij is humeurig, extravert en houdt ervan zijn tegenstanders te vermoorden en verschillende vrouwen te versieren.' Uit het onderzoek van Jonason blijkt ook dat stoute mannen positief staan tegenover kortstondige relaties.

Dat veel vrouwen voor zulke mannen vallen, daar schrikt relatietherapeute Kathleen Callewaert van het relatiebemiddelingsbureau Soulmate niet van. 'Vooral onzekere vrouwen met een laag zelfbeeld hebben een zwak voor dit soort mannen. Ze worden aangetrokken door hun tegenpolen en zoeken een bepaalde zekerheid die die mannen bij overvloed hebben. Ze projecteren hun angsten op die van de man. Hun angst stralen ze ook uit.'

Onderzoeker David Schmitt van de Universiteit in Michigan bevestigt de theorie. Hij ondervroeg 35.000 mensen uit 57 landen. 'We vonden dezelfde link tussen de slechte trekjes en de hoeveelheid relaties', aldus Schmitt.

Een relatie met een foute man is volgens de onderzoekers gedoemd om te mislukken. Aangezien zo'n man zich vaak voortplant en zich niet kan binden, blijft de vrouw in haar eentje achter met de opvoeding van de kinderen omdat de man al lang weer bezig is met zijn volgende verovering.

Kan een vrouw zich daar dan tegen wapenen? Volgens relatietherapeute Callewaert wel. 'Eerst werken aan jezelf en zorgen dat je zelfvertrouwen wordt opgekrikt vooraleer je een relatie wil.' Maar een foute man blijkt niet altijd verkeerd te zijn. 'Als je op een foute man bent gevallen en dat verkeerd is afgelopen, kan je daar altijd uit leren.'


Bron:Nieuwsblad28/01/2015
Het wemelt van de datingsites in ons land. Je kan de radio of TV niet aandoen of je hoort of ziet een reclame van een datingsite langskomen. De ene datingsite schermt met het aantal leden, een ande..
28/11/2014
Door een lek bij Second Love, een site voor mensen die vreemd willen gaan, was het mogelijk om op basis van e-mailadres te controleren of iemand een profiel had. ..
27/06/2013
Steeds meer mensen gaan op het wereldwijde web op zoek naar een potentiële partner. Om niet te verdwalen en er een leuke zoektocht van te maken zetten wij enkele tips op een rij. ..
15/10/2015
Telkens als je het icoontje van je mailbox ziet oplichten slaat je hart wat sneller. Je hebt zijn foto's al honderden keren bekeken. Toch hebben jullie elkaar nog niet ontmoet. Kan het dat je a..