Gewurgd en gedumpt in een reiskoffer

Charlotte Wladya Antoniewicz (18) is twee dagen na haar verdwijning dood teruggevonden. Gewurgd en verstopt in een reiskoffer, gedumpt in een gracht op een industrieterrein bij La Louvière, op een steenworp van haar ouderlijke huis. Pas enkele uren voordien had Charlotte haar moordenaar ontmoet op een verjaardagsfeestje in het Brusselse.

03/08/2011

Voor de familie van Charlotte is het bange vermoeden dat hun oogappel zaterdagnacht iets ergs was overkomen helaas gegrond gebleken. De familieleden vreesden het ergste omdat Charlotte hen nooit voordien in het ongewisse had gelaten over haar doen en laten. Afgelopen weekend was dat plots anders.

Charlotte was een knappe blondine met blauwe ogen. Een echte mannequin, beweren haar vrienden. Zaterdagavond trok ze met een tiental vrienden naar een verjaardagsfeestje in La Louvière, niet ver van Houdeng-Goegnies waar ze bij haar ouders en zusje van drie woonde. Niemand van het gezelschap wist echter dat Charlotte een tijdje voordien op een datingsite op het internet kennis had gemaakt met ene Anthony. En alleen Charlotte wist dat Anthony diezelfde avond een feestje organiseerde voor zijn verjaardag in de trendy bar Zanzibar in Sint-Lambrechts-Woluwe. Tot Charlotte omstreeks 1 uur telefonisch contact had met Anthony. ‘Zij vroeg mij of ze even op mijn feestje langs mocht komen, ook al had ik haar niet formeel uitgenodigd', vertelt Anthony. ‘Ik vond het best.'

Andy en Anaïs, twee vrienden van Charlotte, vonden het oké om haar naar Woluwe te rijden. ‘Wij stonden eigenlijk op het punt om naar huis terug te keren, maar Charlotte drong aan en wij hebben ingestemd', herinnert het koppeltje zich. ‘Charlotte is alleen de zaak binnengestapt. Wij mochten niet mee binnen omdat wij niet gepast gekleed waren.'

‘Een half uur later is Charlotte terug naar buiten gekomen. Met de boodschap dat ze daar zou blijven bij haar vriend. Hij zou tot omstreeks 5 uur in de bar blijven en zou daarna thuis voortfeesten, zei Charlotte ons. Daar wou ze bij zijn. Wij dachten dat zij die kerel goed kende en zijn dan maar naar huis gereden.'

Hevige ruzie

Anthony wou het feest inderdaad thuis verderzetten. Hij organiseerde met enkele taxi's een pendeldienst tussen de Zanzibar en zijn woonplaats. Toen hij terug in de bar kwam, zag hij Charlotte plots nergens meer. ‘Ik vroeg een vriend of hij wist waar Charlotte naartoe was. Hij antwoordde dat ze samen met iemand de tent had verlaten omdat die man een sigaret wou roken. Ik had haar kort voordien inderdaad in het gezelschap gezien van een man van om en bij de 40, stoer gebouwd, en die haar duidelijk wou versieren. Maar hij was ook duidelijk aangeschoten. Ik heb Charlotte niet meer gezien', aldus Anthony.

Charlotte gebruikte haar gsm een laatste keer om 3.51 uur. Volgens een portier van de Zanzibar zou Charlotte omstreeks 6.30 uur met een man in een taxi zijn gestapt. Met haar moordenaar, blijkt nu, de man die haar tot elke prijs wou versieren. Het gaat om Nico (33) uit Anderlecht, die alleen woont. Een man die Charlotte voordien nooit gezien had. En die meer gedronken had dan goed voor hem was.

Wat zich vervolgens tussen de twee heeft afgespeeld, wil het gerecht voorlopig niet kwijt. Ruzie, hevige ruzie, dat staat vast. Maar waar die ruzie om draaide, wordt zorgvuldig stil gehouden. Tijdens die ruzie heeft de man Charlotte gewurgd tot zij geen teken van leven meer gaf. Pas daarna realiseerde hij zich stilaan wat hij had gedaan. Hij wist zich er geen raad mee.

Hij besloot het lichaam van Charlotte weg te gooien. Hij plooide het meisje in een reiskoffer en reed er uren mee rond. Tot hij de koffer met zijn akelige inhoud in een gracht dumpte langs een landweg op een industrieterrein in Marche-lez-Ecaussinnes, dicht bij een kanaal. Wou hij de koffer eerst in het water gooien? Hij deed het uiteindelijk niet.

Facebook

De moordenaar van Charlotte keerde terug naar huis. Maar zijn geweten knaagde. Hij wist dat de familie van Charlotte wanhopig naar haar op zoek was. Samen met vrienden had de familie immers op Facebook een wanhopige oproep gelanceerd om Charlotte op te sporen. ‘Dat kon hij niet langer aan', zegt zijn advocaat. ‘Hij wou de familie uit haar lijden bevrijden, ook al moest hij hen daarmee tegelijk de hoop ontnemen om Charlotte ooit levend terug te vinden. Hij is naar de politie gestapt en heeft alles opgebiecht.'

De dader reed met de politie opnieuw het traject dat hij zondagochtend met Charlotte had gemaakt. En zo vonden ze de plaats terug waar hij de koffer met het stoffelijke overschot had gedumpt.

De man is gisteren aangehouden voor doodslag. Vrijdag verschijnt hij een eerste keer voor de raadkamer, die zijn aanhouding naar alle waarschijnlijkheid met een maand zal verlengen.


Bron:Nieuwsblad16/02/2012
Feestzaal 't Wit Kasteel langs de Doorniksesteenweg, waar honderden mensen hun trouwfeest vierden, wordt een club voor swingers. Uitbaatster Bianca Dekyvere - 27 en met lange, blonde haren - waakt bi..
29/01/2013
Als je relatietips nodig hebt, vind je heel wat bruikbaar advies op sociaalnetwerksite Twitter. Een recente hashtag, #youremoreattractiveif, verzamelt wat je moet doen zodat je vlam je nog aantrekkel..
03/03/2015
Tinder Plus, de geavanceerde versie van de gratis datingapp Tinder, verdeelt gebruikers in twee categorieën. Gebruikers die ouder zijn dan 28, betalen binnenkort meer dan jongere mensen die online..
19/05/2015
Gent - Rika Ponnet (46) viert de twintigste verjaardag van haar relatie­bureau Duet. Ze richtte het op in 1995, toen singles nog ‘eenzaam en zielig’ waren. Zowat zes­duizend koppels h..