Genkenaar voor 1.200 euro opgelicht op datingsite

Een man uit Genk dient klacht in tegen de Nederlandse datingsite Foxy Dating. Hij werd naar eigen zeggen opgelicht met misleidende informatie, waardoor hij in een maand tijd 1.200 euro kwijt was. “Niemand kwam opdagen op afspraken, maar ik ben wel gepluimd met die betalende chats.”

10/02/2015

“Eind december kwam ik toevallig uit op de datingsite”, zegt de man. “Ik heb de regels bekeken en alles leek mij normaal. Vooral ook omdat er een adres bijstond. Ik wilde wel wat meer weten van een vrouw uit Hasselt en heb op haar profiel geklikt. En het gesprek verliep aardig. Na een tijdje hebben we een afspraak gemaakt. Maar vlak ervoor en soms ook erna liet ze weten dat de afspraak niet doorging. Twee keer kan ik nog begrijpen, maar vijf keer niet. Het viel me wel op dat ze mij telkens bestookte met vragen. Maar voor elke vraag die ik moest beantwoorden moest ik 1 euro betalen, en nog eens 1 euro voor het antwoord dat daarop volgde. Toen had ik door dat het echt geen datingsite is, maar pure oplichting.”

“Ik heb in een maand tijd zo’n 1.200 euro erin gestoken. Ik klaag dit vooral aan omdat ik niet wil dat nog meer mensen in dit soort bedrog trappen. Het is verschrikkelijk dat ze op die manier spelen met de gevoelens van een mens.”

Bij Foxy Dating in het Nederlandse Hoofddorp kregen we alleen een antwoordapparaat. Op de vraag om ons te contacteren, is niemand ingegaan.


Bron:hbvl09/10/2012
De Amerikaanse relatieblogster en schrijfster Elizabeth Loren was haar vrijgezellenleventje beu en won het advies van verschillende barmannen in om meer potentiële partners te leren kennen op caf..
10/05/2007
Op zoek naar liefde kijken opvallend weinig Europeanen over de grens. Ook Belgische singles hebben een uitgesproken voorkeur voor landgenoten. Verruimen we toch even de blik, dan vallen we vooral voo..
28/06/2013
Ruddervoorde - Het Kortrijkse parket onderzoekt een twintigtal nieuwe klachten van eenzame vrijgezellen tegen de al eerder veroordeelde ex-zaakvoerder van huwelijksbureau Select Partners. ‘Het i..
16/12/2010
Het cliché van de happy single klopt niet. Slechts één op de vijf Vlaamse singles is gelukkig en driekwart is op zoek naar een vaste relatie. Dat blijkt uit een grootschalige enquête in s..