Geen zin om alleen te eten? Nieuwe site helpt je gezelschap te vinden

Hoewel het al lang geen taboe meer is om in je eentje op restaurant gaat, zijn er ook heel wat mensen die wel behoefte hebben aan wat gezelschap aan tafel. Een nieuwe Vlaamse website is erop gericht om ‘food buddies’ te koppelen, die samen een maaltijd kunnen delen.

27/10/2015

Mine Companion wil naar eigen zeggen een weerwoord bieden aan de ‘sociale’ media: hoewel we honderden virtuele vrienden hebben, sluiten we ons vaak af van de buitenwereld gewapend met de smartphone.

Dat is toch wat initiatiefneemster Melissa Merre ervaarde toen ze tijdens de werkweek ergens ging lunchen op haar eentje en rondom haar verschillende mensen alleen aan een tafeltje zag zitten. Omdat de meesten in de weer zijn met hun smartphone, wordt er niet snel contact gelegd.

Een spijtige zaak, vond Merre, en dus lanceerde ze deze zomer een website voor mensen die opnieuw zonder smartphone willen converseren met vreemden. Met succes, want ondertussen hebben al een driehonderdtal leden de weg gevonden naar Mine Companion.

Geen foto’s

Wie zich inschrijft (wat overigens volledig gratis is) kan selecteren in welke steden je wil afspreken, welke dagen je beschikbaar bent, welk soort keuken je verkiest en of je liever met mannen dan wel vrouwen afspreekt. Daarna krijg je een lijst te zien van mogelijke matches.

Marre benadrukt dat het niet om een datingsite in een ander jasje gaat, want de druk van een potentiële relatie speelt niet mee. Gebruikers hoeven ook geen foto toe te voegen aan hun profiel, enkel een quote of slogan die hen typeert.

‘Never eat alone’ - de slogan van het platform - is dan weer gebaseerd op het gelijknamige boek van Keith Ferrazzi, waar dit één van de belangrijkste tips is om een goed professioneel of vriendschappelijk netwerk uit te bouwen.


Bron:Nieuwsblad24/05/2015
Ambtenaren van de Amerikaanse overheid hebben overheidsmail voor hun accounts op de gehackte erotische datingsite Adult FriendFinder gebruikt, zo hebben onderzoekers ontdekt. ..
28/12/2012
Brussel - In het Afrikaanse land Kameroen is een Belg onlangs ‘in verdachte omstandigheden' om het leven gekomen. Dat melden de kranten van de groep Sud Presse en La Dernière Heure vrijdag op..
10/03/2012
Je bent jong en je wilt wat. Een rijke, bekende vrouw, bijvoorbeeld. Want waarom zou je jezelf uit de naad werken om iets te bereiken, als je ook carrière kunt maken door de juiste vrouw te strikk..
10/10/2015
'Ik ben negentien jaar getrouwd, maar zit in de knoop met mezelf'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft raad. ..