Geen sms van je date na 36 uur wijst op desinteresse

Stel: je hebt een leuk afspraakje op zaterdagavond. Als je vlam achteraf pas na 36 uur iets van zich laat horen, hoop dan niet op een tweede date. De kans dat hij of zij geen interesse in je heeft, is immers heel groot. Dat blijkt uit de LoveGeist-enquête van datingsite Match.com.

24/10/2011

Wanneer twee mensen vroeger een afspraakje hadden, was het normaal dat de ‘drie dagen’-regel toegepast werd. Die zegt dat je gedurende drie dagen niets van je mag laten horen omdat je anders wanhopig overkomt. Maar anno 2011 maak je een grote fout als je deze regel respecteert.

“Vandaag heeft bijna iedereen een gsm. Als je drie dagen wacht om iets van je te laten horen, wek je de indruk dat je echt niet geïnteresseerd bent en slinken je kansen op een nieuwe date”, aldus relatie-experte Kate Taylor. “Als je een leuk afspraakje achter de rug hebt, doe je er goed aan om binnen de 36 uur een kort sms’je te zenden om een tweede date te regelen.”

Uit de enquête bleek nog dat mannen doorgaans gemotiveerder zijn dan vrouwen om een tweede date te versieren. Ruim 31 procent van de respondenten geeft toe dat ze een vrouw twee à drie keer zouden proberen te contacteren. Single vrouwen zijn over het algemeen heel ongeduldig. Zo’n 28 procent van hen zei dat ze slechts één keer contact zouden proberen op te nemen met de man in kwestie.

Opvallend is dat het nog steeds de mannen zijn die de eerste stap moeten zetten. Zo’n 22 procent van de vrouwen blijft wachten tot hij het initiatief neemt, tegenover slechts 5 procent van de ondervraagde mannen.
 


Bron:Nieuwsblad30/12/2015
Naast de traditionele nieuwjaarsbrief is 1 januari ook de dag van de goede voornemens. Ieder jaar opnieuw dezelfde loze beloftes, die amper een maand later alweer helemaal vergeten zijn. Of je ze n..
15/01/2015
Kan je iemand verliefd op je laten worden? Psycholoog Arthur Aron onderzocht het in 1997 en beweerde dat het wel degelijk lukt... als je maar de juiste vragen stelt. Bijna twintig jaar later heeft sc..
18/09/2015
Linsey Cotton (33) heeft voor de rechtbank bekend dat Margaret (52) McDonough en haar dochter Nicola (23) uit het leven gestapt zijn nadat zij hen had proberen af te persen. Het was het trieste gevol..
17/12/2015
Ruim een derde van de Vlaamse singles vertelt níet aan anderen dat zij online daten. Weer een derde zegt het echt alleen aan hele goede vrienden. Dus hoe gaan we er dan mee om als we per sto..