Geen sms van je date na 36 uur wijst op desinteresse

Stel: je hebt een leuk afspraakje op zaterdagavond. Als je vlam achteraf pas na 36 uur iets van zich laat horen, hoop dan niet op een tweede date. De kans dat hij of zij geen interesse in je heeft, is immers heel groot. Dat blijkt uit de LoveGeist-enquête van datingsite Match.com.

24/10/2011

Wanneer twee mensen vroeger een afspraakje hadden, was het normaal dat de ‘drie dagen’-regel toegepast werd. Die zegt dat je gedurende drie dagen niets van je mag laten horen omdat je anders wanhopig overkomt. Maar anno 2011 maak je een grote fout als je deze regel respecteert.

“Vandaag heeft bijna iedereen een gsm. Als je drie dagen wacht om iets van je te laten horen, wek je de indruk dat je echt niet geïnteresseerd bent en slinken je kansen op een nieuwe date”, aldus relatie-experte Kate Taylor. “Als je een leuk afspraakje achter de rug hebt, doe je er goed aan om binnen de 36 uur een kort sms’je te zenden om een tweede date te regelen.”

Uit de enquête bleek nog dat mannen doorgaans gemotiveerder zijn dan vrouwen om een tweede date te versieren. Ruim 31 procent van de respondenten geeft toe dat ze een vrouw twee à drie keer zouden proberen te contacteren. Single vrouwen zijn over het algemeen heel ongeduldig. Zo’n 28 procent van hen zei dat ze slechts één keer contact zouden proberen op te nemen met de man in kwestie.

Opvallend is dat het nog steeds de mannen zijn die de eerste stap moeten zetten. Zo’n 22 procent van de vrouwen blijft wachten tot hij het initiatief neemt, tegenover slechts 5 procent van de ondervraagde mannen.
 


Bron:Nieuwsblad30/11/2015
In de meeste gevallen hou je enkel een gebroken hart over aan Tinder, maar in het geval van Alana Duran en Lori Interlicchio was het meer dan grote verliefdheid. Alana lijdt al sinds haar twaalfde aa..
26/03/2015
Grote baas Marc Zuckerberg heeft op een conferentie in San Francisco de nieuwe plannen voor Messenger voorgesteld. De chatdienst van Facebook wordt een nieuw platform dat ook andere apps integreert. ..
17/01/2015
Iran is van plan een eigen dating-portaal te starten. Het portaal, onder het ministerie voor Jeugd en Sport, vereist wel trouwplannen bij de paren, zo zegt een viceminister. ..
13/10/2014
Kobe Ilsen heeft vier bekende Vlaamse duo’s aan het werk gezet voor een bijzondere relatietest in het Eén-programma 'Volt'. De duo’s moesten een kast in elkaar steken van de meubellijn R..