Femme fatale kleedt verliefde man uit Ekeren financieel uit

Antwerpen -

De correc­tionele rechtbank heeft Semia B. veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 30 maanden wegens oplichting. De rechter acht het bewezen dat Semia een verliefde veertig uit Ekeren, die lijdt aan het syndroom van Asperger, 61.176 euro lichter heeft gemaakt.

09/03/2013

Slachtoffer Bart leerde Semia B. kennen in 2011, via een datingsite. De dame gebruikte een valse naam en wist de goedgelovige man in haar netten te strikken. Onder valse voorwendselen vroeg ze hem telkens om geld. De ene keer moest hij betalen om haar als advocate aan de balie in te schrijven, de andere keer moest ze een neusoperatie ondergaan om haar ademhalingsproblemen te verhelpen. Met het geld kocht Semia luxeartikelen en een auto. De vrouw beloofde alles terug te betalen, maar dat gebeurde niet. Tegen de tijd dat Bart V. het bedrog doorhad en zijn ouders ervan op de hoogte bracht, was het kwaad al geschied.

De rechter veroordeelt de Semia tot een effectieve gevangenisstraf van 30 maanden. Eerder zou ze een zestiger 84.000 euro afhandig hebben gemaakt. Elementen in het onderzoek wezen naar Fatiha, de zus van beklaagde. Zij zou de praktijken van Semia hebben overgenomen toen die in het buitenland vertoefde. De rechter vond hiervoor echter onvoldoende bewijs en spreekt Fatiha vrij.


Bron:Nieuwsblad19/09/2014
Laurens ‘de Lau’ Nuyens en zijn nieuwe vriendin Roos Vandekerckhove zullen deelnemen aan het VTM-programma ‘Dansdate’, waarin vijf koppels hun relatie testen op de dansvloer. Dat ..
01/02/2013
Daten is niet meer wat het geweest is. Sinds het wereldwijde web zijn intrede heeft gemaakt ontmoeten we steeds meer mensen online en dat heeft zo zijn voor en nadelen. ..
24/10/2013
Studenten van de Master-opleiding System and Network Engineering (SNE) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben verschillende beveiligingslekken in de dating-app Grindr ontdekt, waardoor het ..
29/09/2012
Is de strijd der seksen in onze relaties geslopen? Relatiedeskundige en seksuologe Rika Ponnet (44) brengt deze maand haar tweede boek uit. In ´Blijf bij mij´ doet ze nauwgezet uit de doeken ho..