Eén kind op tien sprak al af met volwassene die hij of zij online ontmoette

Als ouder volgen wat je kind online doet, internetfilters installeren of chatten verbieden: het haalt weinig uit. De meeste 8- tot 12-jarigen ontsnappen aan die controle. Eén op de tien sprak zelfs af met een volwassene die hij of zij online leerde kennen.

04/02/2015

Ouders weten niet wat hun kinderen uitspoken op het internet. De kinderen proberen op verschillende manieren de ouderlijke controle te omzeilen. In de eerste plaats maken ze geregeld gebruik van het internet zonder dat vader of moeder in de buurt is. Bijna één op de vijf heeft zelfs een e-mailadres of online profiel waar de ouders niets van weten. En een zesde gebruikt tijdens online gesprekken codewoorden om aan te geven dat er een ouder meeleest.

Het B-CCENTRE, een onderzoeksgroep die focust op cybercriminaliteit en verbonden is aan de KU Leuven, ging als eerste na hoe Vlaamse kinderen uit de lagere school omgaan met de regels die ouders opleggen in verband met internetgebruik. De resultaten zijn straf: uit de bevraging bleek dat één op de tien kinderen al afsprak met een volwassene die hij of zij online had leren kennen.

Lees meer details, onder meer over hoe de kinderen zich tijdens zo'n afspraak voordoen, in Het Nieuwsblad van woensdag 4 februari.


Bron:Nieuwsblad02/02/2015
Tinder heeft vandaag een aantal lang verwachte nieuwe functies bekend gemaakt. De opvallendste verandering: mensen boven de dertig moeten meer voor hun lidmaatschap betalen dan jongere gebruikers. ..
08/02/2009
Valentijn is in aantocht -volgende zaterdag is het zover. Alle aandacht en drukte rond 14 februari zijn niet meer dan een slimme, commerciële truc, vindt u? Geliefden moet je elke dag in de watten..
06/06/2008
Een Amerikaanse dakloze wordt ervan beschuldigd dertien vrouwen te hebben opgelicht via een datingsite. ..
17/05/2010
Zeker als je al even single bent, lijkt het soms alsof je eerder een buitenaards wezen uit een ander melkwegstelsel zal tegenkomen dan de man van je dromen. Maar vergeet niet dat je hem kan ontmoeten..