Dit zijn de trends van het nieuwe daten

Daten is meer dan met z'n twee verschijnen op dezelfde plaats en hetzelfde tijdstip. Datingsite Match.com maakte een lijstje met de ongeschreven conventies van het daten anno 2012.

10/06/2012

 1. Hij vraagt, zij betaalt

Wat betreft initiatief nemen, zijn vrouwen best traditioneel: ze verwachten dat de man hen belt. Maar hij hoeft wel niet meer te trakteren op de eerste date: vrouwen betalen hun eigen deel of zelfs de hele avond.

2. Het is beslist op 15 minuten

De ondervraagde singles gaven aan dat ze binnen de 15 minuten wisten of de persoon tegenover hen een potentiële partner was.

3. Eerlijk duurt het langst

Meer dan de helft van de singles vindt dat je beter eerlijk zegt waar het op staat: het is beter iemand eerlijk de vertellen dat je de klik niet voelt, dan hem of haar aan het lijntje te houden.

4. Wacht nog even

Tachtig procent van de ondervraagde singles denkt dat seks op de eerste date een slecht idee is.

5. Wanneer neem je weer contact op?

Dat verschilt wie er mag beslissen: 48 procent van de vrouwen hoort liefst iets binnen de 24 uur na de date terwijl 68 procent van de mannen liever een paar dagen wacht.

6. Klassieke communicatie werkt het best

Ondanks alle e-mogelijkheden (mail, Facebook, Twitter, chats) verkiest tachtig procent van de singles een gesprekje aan de telefoon.

7. Facebook?

Volgens jonge singles is het ok om iemand toe te voegen op Facebook na twee of drie dates. Oudere singles wachten liever tot het echt serieus wordt.

8. With al little help...

Vijftig procent van de mannen en 35 procent van de vrouwen stelt de persoon waarmee ze daten voor aan zijn of haar vrienden.

 

 


Bron:Nieuwsblad05/01/2007
PEKING - Een Chinese tiener heeft zelfmoord gepleegd na een afspraakje met een meisje dat hij via het internet had leren kennen. ..
15/10/2014
Wommersom - Wommersom Het Singles Platform Altero met thuisbasis in Wommersom neemt de relatiebemiddelingsactiviteiten van Datadesk, het kantoor van Elke Clijsters, over. Relatietherapeute Ilse Reynd..
15/05/2014
Opmerkelijk initiatief in Nederland: Sara Coster van Meer Dan Gewenst, een stichting voor homo- en lesbisch ouderschap, organiseert speeddating voor holebi koppels die in contact willen komen met een..
27/02/2013
Deinze - De Gezinsbond organiseert op donderdagavond 28 februari een lezing door relatietherapeute Rika Ponnet. Het onderwerp is 'Hoe we in relaties strijden voor macht en intimiteit'. ..