Dit verwachten mannen en vrouwen van een eerste date

Wat doe je beter wel en niet op een eerste date? Uit een onderzoek van zoekmachine GoEuro en datingapp Lovoo blijkt onder meer dat Belgen absoluut niet galant zijn als het op daten aankomt.

31/03/2015

De rondvraag gebeurde bij 70.000 gebruikers uit België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Uit de resultaten bleek dat Duitsers liefst de natuur opzoeken tijdens een eerste date, terwijl Britten, Fransen en Nederlanders liefst op café, op restaurant of naar de film gaan.

Belgische vrouwen blijken niet zo gesteld op complimentjes: slechts 11 procent zegt dat belangrijker te vinden op eerste date. Bij de Britse vrouwen is dat 58 procent, bij de Duitse vrouwen 47 procent. Zij daten misschien best Italiaanse mannen, want zij zijn met 36 procent de grootste vleiers. Italianen hebben dan weer niet graag dat een partner te laat komt op een eerste date. Duitsers knappen af op een date die de hele tijd zijn of heer telefoon bekijkt, voor Fransen moet een date vooral een verzorgd voorkomen hebben.

De meerderheid van de Belgische, Italiaanse, Franse en Spaanse mannen vinden dat de man de eerste stap moet zetten. In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland vindt 33 procent van de mannen het geen probleem als een vrouw hen uitvraagt. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland vindt meer dan de helft van de vrouwen het belangrijk dat een man de deur voor haar openhoudt - gelukkig denken Britse en Duitse mannen daar hetzelfde over. Belgische mannen vinden de deur openhouden niet zo belangrijk: slechts 11 procent schenkt er aandacht aan. Toch verwacht 20 procent van de Belgische vrouwen dat een man de deur voor haar openhoudt.

 

 

 


Bron:Nieuwsblad28/05/2012
Een romantisch diner, samen een fles wijn kraken, een liefdesverklaring afleggen... deze klassieke verleidingstrucjes blijken vandaag de dag nog steeds te werken. Dat blijkt uit een recente enquêt..
24/11/2015
Een zakenvrouw die al drie lange affaires achter de rug heeft met getrouwde mannen, heeft een opvallende getuigenis gedaan in de Britse media. "Hun echtgenotes moeten me dankbaar zijn", zegt ze. "Ik ..
09/12/2011
Moet je binnenkort in je eentje naar de kerstfeesten en zou je dat liever anders zien? De kans is groot dat het probleem bij jou ligt, meent de Amerikaanse relatiedeskundige Kim Hughes. ..
11/07/2013
Met 8,8 keer per maand scheert de Belg geen hoge toppen wat betreft zijn seksleven. Alleen wat overspel betreft, steken we boven het gemiddelde uit. Dat blijkt uit de eerste seksatlas, samengesteld d..