Dit verwachten mannen en vrouwen van een eerste date

Wat doe je beter wel en niet op een eerste date? Uit een onderzoek van zoekmachine GoEuro en datingapp Lovoo blijkt onder meer dat Belgen absoluut niet galant zijn als het op daten aankomt.

31/03/2015

De rondvraag gebeurde bij 70.000 gebruikers uit België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Uit de resultaten bleek dat Duitsers liefst de natuur opzoeken tijdens een eerste date, terwijl Britten, Fransen en Nederlanders liefst op café, op restaurant of naar de film gaan.

Belgische vrouwen blijken niet zo gesteld op complimentjes: slechts 11 procent zegt dat belangrijker te vinden op eerste date. Bij de Britse vrouwen is dat 58 procent, bij de Duitse vrouwen 47 procent. Zij daten misschien best Italiaanse mannen, want zij zijn met 36 procent de grootste vleiers. Italianen hebben dan weer niet graag dat een partner te laat komt op een eerste date. Duitsers knappen af op een date die de hele tijd zijn of heer telefoon bekijkt, voor Fransen moet een date vooral een verzorgd voorkomen hebben.

De meerderheid van de Belgische, Italiaanse, Franse en Spaanse mannen vinden dat de man de eerste stap moet zetten. In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland vindt 33 procent van de mannen het geen probleem als een vrouw hen uitvraagt. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland vindt meer dan de helft van de vrouwen het belangrijk dat een man de deur voor haar openhoudt - gelukkig denken Britse en Duitse mannen daar hetzelfde over. Belgische mannen vinden de deur openhouden niet zo belangrijk: slechts 11 procent schenkt er aandacht aan. Toch verwacht 20 procent van de Belgische vrouwen dat een man de deur voor haar openhoudt.

 

 

 


Bron:Nieuwsblad18/03/2014
De Deense filmmaker Rolf Glumsoe Nielson maakte deze amusante video waarin de populaire datingapp Tinder tot leven komt. ..
25/01/2013
Datingwebsites zijn nog te vaak een taboe en daar willen wij graag komaf mee maken. Daarom ontkrachten we hieronder de vijf meest voorkomende mythes over online daten. ..
13/12/2014
Keerbergen - Een 46-jarige vrouw uit Keerbergen is voor de Leuvense strafrechtbank schuldig bevonden aan belaging van een man. ..
10/06/2012
Daten is meer dan met z'n twee verschijnen op dezelfde plaats en hetzelfde tijdstip. Datingsite Match.com maakte een lijstje met de ongeschreven conventies van het daten anno 2012. ..