Dit is het grootste risico van online daten

Dankzij de vele apps en sites is online daten helemaal ingeburgerd geraakt, maar het heeft ook nadelen. Een recente peiling onder vierduizend mensen toont aan dat romances die online ontstaan, vaker verbroken worden en zelden uitmonden in een huwelijk. Dat schrijft The Daily Mail.

28/09/2014

Koppels die elkaar online leren kennen gaan vaker en sneller uit elkaar dan mensen die elkaar ontmoetten in het echte leven. Die conclusie trekt Aditi Paul, verbonden aan de Michigan State University in het Amerikaanse East Lansing, na haar ‘Is Online Better Than Offline For Meeting Partners’- enquête.

Concreet: wie elkaar online ontmoette, zou zijn relatie na gemiddeld een jaar verbreken. Daarnaast blijkt uit de rondvraag dat online daters de voorkeur geven aan een aaneenschakeling van romantische afspraakjes met een man of vrouw. De cijfers tonen aan dat trouwen meer iets is voor koppels die elkaar offline hebben ontmoet. Dubbel zoveel mensen die elkaar leerden kennen zonder behulp van een computer, stappen in het huwelijksbootje.


Bron:Nieuwsblad23/12/2014
Louis Talpe als verrassing onder de kerstboom, maar Bart Peeters om mee te trouwen. Dat willen de Vlaamse vrouwelijke singles, althans volgens de resultaten van een enquête die de datingsite rende..
03/08/2011
Charlotte Wladya Antoniewicz (18) is twee dagen na haar verdwijning dood teruggevonden. Gewurgd en verstopt in een reiskoffer, gedumpt in een gracht op een industrieterrein bij La Louvière, op een..
16/02/2011
ZELZATE - Sophie Lohier (32) uit Zelzate heeft een datingsite opgericht om haar mentaal gehandicapte broer Yannick aan een liefje te helpen. 'Mijn broer had nog maar één liefje. Nadien zocht hi..
18/12/2014
Massive media trekt de stekker uit de sociale netwerksite Netlog. Het bedrijf trekt nu voluit de kaart van datingsite Twoo.com. ..