Dit is Facebook van plan met Messenger

Grote baas Marc Zuckerberg heeft op een conferentie in San Francisco de nieuwe plannen voor Messenger voorgesteld. De chatdienst van Facebook wordt een nieuw platform dat ook andere apps integreert. Maar waarom is dat nu nodig?

26/03/2015

Op zich kan je al lang met je smartphone met verschillende apps aan de slag, dus lijkt de update een overbodige operatie. Maar er zit natuurlijk een slimme strategie achter. Facebook wil Messenger in de eerste plaats duidelijk onderscheiden van zijn grote concurrent Whatsapp, zeker nu Facebook Whatsapp heeft overgekocht voor maar liefst 19 miljard dollar.

Wat kan je dan allemaal doen met Messenger Platform? Doordat je binnen Messenger zelf vlot zal kunnen switchen naar andere apps, kan je bijvoorbeeld je tekstberichten omzetten in een gezongen boodschappen of je chat pimpen met filmpjes.

Tafeltje reserveren of geld storten

Maar het blijft niet bij leuke dingetjes, er zijn ook nuttigere toepassingen mogelijk. Je partner wil bijvoorbeeld graag op restaurant en stuurt je een leuk adresje door, dan kan je via het bericht meteen een tafeltje boeken in een restaurantapp. Of je krijgt de melding dat een vriend een cadeau heeft gekocht voor een verjaardagsfeestje, dankzij een snelle link naar een bankapp kan je dan meteen je deel aan hem storten.

En er zijn natuurlijk nog commerciëlere toepassingen mogelijk. Business on Messenger zal bedrijven de kans geven om met klanten te communiceren via Facebook. Bij een online bestelling bijvoorbeeld kan de klant dan op de hoogte worden gebracht van de verzending met een chatbericht in plaats van met een klassieke mail.


Bron:Nieuwsblad16/06/2014
Jonge vrouwen kunnen in Amerika leren hoe ze een rijke, rijpere man aan de haak slaan. De Amerikaanse Carla Abonia en haar mentor Alan Schneider, oprichter van de datingsite SugarDaddyForMe.com, rich..
31/01/2014
In tegenstelling tot wat een bedrogen vrouw kan denken, zijn niet alle ontrouwe mannen hetzelfde. Psycholoog Martyn Stewart boog zich over de kwestie en schreef er het boek ‘Why Men Really Cheat..
13/07/2015
Voor het nieuwe seizoen van het Vijf-programma ‘Singl3s’ zocht presentatrice Annelien Coorevits deze keer drie vrijgezelle mannen. Wie zoekt, die vindt: Roel, Stephane en Jan gaan dit najaa..
04/02/2014
Waar wij nog dachten dat een romantische komedie met onvermijdelijk happy end koppels net negatiever naar hun eigen relatie zou doen kijken, met alle gevolgen van dien, is net het omgekeerde waar. Am..