Deze jonge Indische vrouw laat zich niet uithuwelijken

In India is het niet ongewoon dat ouders actief op zoek gaan naar een geschikte huwelijkskandidaat voor hun kinderen. Maar toen Indhuja Pillai uit Bangalore ontdekte dat haar ouders achter haar rug een profiel op een datingsite hadden aangemaakt, ondernam de 23e-jarige zelf actie.

06/03/2015

Groot was haar verbazing toen Indhuja haar fake profiel op een datingsite ontdekte. Hoewel goedbedoeld, kon ze er niet mee lachen dat haar ouders haar job omschreven als ‘sofware engineer’. Hoewel ze wel voor een IT-bedrijf werkt, is ze niet afgestudeerd als ingenieur. Ze haalde het profiel meteen online en zette een eigen versie online die ze ironisch ‘Marriage CV’ titelde.

Indhuja is ontwapenend eerlijk en zo een nieuwe feministische stem in het nog steeds erg conservatieve India, waar het heel gewoon is dat jonge dames zich laten uithuwelijken door hun ouders. ‘Ik ben geen vrouw die erop uit is om zo snel mogelijk te trouwen,’ begint Indhuja haar eigen voorstelling. ‘Ik draag een bril en zie ik er seutig uit. Ik ben niet spilziek of een shopaholic. Ik ben geen vrouwelijke vrouw. Zeker geen trouwmateriaal. En ik zal nooit lang haar hebben, echt nooit!’.

‘Extra punten voor kinderhaters’

Over de man van haar dromen is Indhuja ook heel precies. ‘Op zoek naar: een man, liefst met een baard, die graag de wereld wil zien. Iemand die een eigen inkomen heeft en zijn job NIET haat. Extra punten voor de man die kinderen haat, een mooie stem en een sterke persoonlijkheid heeft.’

De man van haar dromen is gewaarschuwd. ‘Als je denkt dat je geïnteresseerd bent in mij, denk dan een tweede keer na. Als je zeker bent, laat dit profiel dan zien als je ouders. Als je dan nog steeds overtuigd bent, probeer jezelf dan een leven in te beelden met mij.’

De boodschap van Indhuja ging al snel viraal in Indai, Australië en Noord-Amerika volgde nsnel en nu bereikt Indhunja’s boodschap via het VK ook Europa. De kans dat ze door die miljoenen lezers zelf een geschikte kandidaat zal vinden, is nu toch al iets groter.


Bron:Nieuwsblad31/05/2006
BRUSSEL - De snelstgroeiende groep pornokijkers in Groot-Brittannië bestaat uit vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek dat Nielsen Netratings in opdracht van de krant de Independent on Sunday heeft uit..
28/05/2012
Een romantisch diner, samen een fles wijn kraken, een liefdesverklaring afleggen... deze klassieke verleidingstrucjes blijken vandaag de dag nog steeds te werken. Dat blijkt uit een recente enquêt..
19/03/2015
Vlaamse dames zijn duidelijk met hun achterste in de boter gevallen, want de meest aantrekkelijke singles van België bevinden zich ergens in Vlaanderen. Althans, volgens henzelf..
28/08/2012
Zonnen op het jacht van je vriend, zijn kredietkaart even lenen om een nieuwe handtas te kopen, samen een partijtje golfen... stiekem dromen veel vrouwen ervan. Dankzij deze vijf praktische tips vind..