De voordelen van een vegetarisch lief

Een recent onderzoek van de Amerikaanse nieuwssite Today.com en de datingsite Match.com wijst uit dat 30 procent van de 4.000 ondervraagden geen relatie zou willen beginnen met een vegetariër. En dat terwijl een romance met een man of vrouw die geen vlees eet net veel voordelen biedt.

02/10/2013

Een vegetarische partner kan je langer gezelschap houden
Een onderzoek, onder leiding van de Amerikaanse wetenschapper Dean Ornish, heeft uitgewezen dat de levensverwachting van vegetariërs gemiddeld acht jaar hoger ligt dan die van vleeseters. Een van de belangrijkste redenen? Cholesterol uit dierlijke producten doet de levensverwachting dalen, plantaardige vezels doen deze stijgen.

Het is goed voor je seksleven
Wetenschappers aan de Berkeley-universiteit in Californië beweren dat plantaardig voedsel goed is voor het libido omdat de producten veel fyto-oestrogenen bevatten. Ze lieten wilde mensapen veel meer bladeren eten van de plant Millettia Dura dan hun soortgenoten. En wat blijkt? De dieren hadden veel meer estradiol (sekshormoon) in hun lichaam. Uit een andere studie blijkt dan weer dat vegetariërs doorgaans meer energie hebben dan vleeseters en dus ook... meer uithoudingsvermogen.

Vegetariërs eten vaak goedkoper
Die dure steak op het menu zullen ze nooit bestellen, ze geven de voorkeur aan een fris slaatje, soep of gerechten met vleesvervangers. Die zijn zelden even duur als vleesgerechten. Een rondvraag van de Vegetarian Times heeft trouwens aangetoond dat Amerikanen die vlees van hun menu schrappen, jaarlijks tot 4.000 dollar (bijna 3.000 euro) minder uitgeven aan voedsel.


Bron:Nieuwsblad19/04/2011
De Amerikaanse datingsite Match.com heeft aangekondigd de gegevens van haar leden te zullen controleren met de Amerikaanse databank van seksuele delinquenten. ..
23/12/2013
Kerstfeestjes: ze zijn niet bij iedereen geliefd. Uit een rondvraag bij meer dan 4.000 Belgische gebruikers van sociaalnetwerksite Twoo blijkt dat maar liefst 80 procent van hen liever niet naar zo..
03/06/2015
Mariah Carey heeft een profiel aangemaakt op de datingsite Match. Tot nu toe gebruikt de zangeres, die sinds het afgelopen najaar single is, het profiel echter vooral om haar nieuwe nummer Infinity..
02/05/2012
Uit een recent onderzoek is gebleken dat mensen op datingsites vooral liegen over hun gewicht. Maar er zijn ook nog enkele andere leugentjes om bestwil die heel populair zijn. Wij zetten er vijf op e..