De grootste datingmythes ontkracht

Er zijn heel wat clichés over wat je wel en niet mag doen tijdens het daten. Toch moet je niet zomaar alle regeltjes volgen: wij verzamelden enkele datingmythes die je gerust overboord mag gooien.

06/07/2013

1. Laat hem wachten op je antwoord
Hard to get spelen kan werken, maar dat betekent niet dat je per se uren moet laten voorbijgaan voor je hem een sms terugstuurt. Integendeel, probeer met je date te praten zoals je gewoonlijk met je vrienden omgaat en vermijd onnodige spelletjes.

2. Vermeld je ex nooit
Het is absoluut geen noodzaak om het over je ex-vriendjes te hebben tijdens een date, maar het is niet altijd negatief om over vorige relaties te praten. Blijf weg van vreemde of ongemakkelijke onderwerpen, maar wees gerust eerlijk over je verleden en over wie je bent.

3. Word niet emotioneel

Soms is het nodig om muren op te trekken, maar je gevoelens voortdurend wegsteken is niet gezond. Ga voor een open en eerlijk gesprek, en weet dat het oké is om ook negatieve emoties te hebben.

4. Stel altijd voor om de rekening te delen
Elke situatie is anders: je moet gewoon weten wanneer je moet bijleggen en wanneer je jezelf eens goed mag laten verwennen. Als je date erop staat om je te trakteren, dan is het beleefd om voor te stellen dat je zal meebetalen maar dat is geen verplichting.

5. Stel de ander centraal
Het is waar, mensen praten graag over zichzelf. Toch is het niet gezond om je eigen noden en interesses zomaar naar de achtergrond te schuiven. Om een relatie op te bouwen die gebaseerd is op wederzijds respect moet je streven naar een evenwicht en compromissen sluiten op verschillende vlakken.

6. Doe het rustig aan
Elke relatie verloopt op haar eigen tempo, dus voel je niet verplicht om je aan een bepaalde tijdslijn te houden. Als het over liefde gaat dan kan je maar beter je hart volgen.
 


Bron:Nieuwsblad11/01/2016
Van verschillende walletjes eten kan wel eens verkeerd aflopen, vraag maar aan Martin Whitehead. Zijn vrouw Karen haalde er zelfs de camera van de Australische tv-show 'A Current Affair' bi..
09/12/2015
Afgewezen worden is nooit leuk, maar de ene manier om het te doen is wel beter dan de andere. Een man op datingsite Ok Cupid toonde hoe je netjes te werk gaat en kreeg veel respect van zijn date. ..
12/08/2014
Van Tinder en Swoon tot OkCupid: dankzij deze datingapps zou je snel een lief moeten vinden, maar volgens de Britse psychologe Emma Kenny kunnen ze je liefdesleven ook serieus ondermijnen... ..
02/11/2011
SINT-NIKLAAS - De Crazy Dating Party van KLJ in Nieuwkerken maakt gebruik van fuifbussen om de verwachte 3.200 fuifgangers na afloop veilig naar huis te loodsen. ..