Datingsites niet altijd wettelijk in orde

De consumentenorganisatie Test-Aankoop wil dat de FOD Economie een onderzoek opstart naar de onwettige praktijken van sommige datingsites. Uit een onderzoek van Budget & Recht, het financiële tijdschrift van de consumentenorganisatie, is namelijk gebleken dat verschillende van die sites de wet niet respecteren. Test-Aankoop heeft de overheidsdienst op de hoogte gebracht en vraagt dat de sites tot de orde worden geroepen.

25/08/2014

Er werden in totaal negen populaire datingsites opgenomen in het onderzoek van Test-Aankoop. Het gaat om 50plusmatch, Attractive World, Be2.be, C-date, Elitedating, Gleeden, Meetic, Parship en Rendez-vous.be.

De meeste van die sites houden zich aan de wettelijke vereisten en zijn perfect betrouwbaar, zo benadrukt Test-Aankoop. Maar toch zijn er ook enkele die het niet al te nauw nemen met de regels. Zo werd de wettelijke bedenktermijn van veertien dagen meermaals dubieus toegepast. ‘Attractive World, Gleeden en Meetic zijn niet wettelijk in orde: zij spreken maar over zeven dagen bedenktijd en dat is te weinig. 50plusmatch en Rendez-vous.be gaan nog een stapje verder en geven helemaal geen bedenktijd’, zegt Test-Aankoop.

Bovendien zijn drie datingsites niet transparant over hun tarieven. ‘Attractive World en C-date kondigen nergens prijzen aan, waardoor nieuwsgierigen zich eerst moeten inschrijven om de prijzen te kennen. Ook op Gleeden, de enige site uit het onderzoek die werkt met een kredietsysteem, is het onduidelijk hoeveel zulke credits precies kosten’.

Tot slot klaagt Test-Aankoop aan dat een stilzwijgende verlenging van het contract soms niet duidelijk genoeg wordt aangekondigd in de algemene voorwaarden.

De consumentenorganisatie roept bezoekers van datingsites op alt

ijd de kleine lettertjes te lezen alvorens een betalend contract aan te gaan.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)


Bron:Nieuwsblad07/05/2012
Op zoek naar singles in de buurt? Dan kan ze vinden met je smartphone. ..
18/12/2015
Meer dan de helft van de singles in ons land kijkt op tegen de komende feestdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van online datingsite Parship. De feestperiode doorbrengen zonder partner, vinden ze sim..
11/05/2014
Herk-de-Stad - Altero organiseert twee ontmoetingsnamiddagen voor alleenstaanden (singles) in Hasselt en Leuven. De organisator biedt interessante lezingen aan over onder meer partnerkeuze en verlief..
16/02/2011
ZELZATE - Sophie Lohier (32) uit Zelzate heeft een datingsite opgericht om haar mentaal gehandicapte broer Yannick aan een liefje te helpen. 'Mijn broer had nog maar één liefje. Nadien zocht hi..