Datingsite ontmaskert bedriegers met oude en valse profielfoto’s

Gent -

De datingsite Twoo, gerund van aan het Emile Braunplein, voegt videogesprekken toe aan zijn profielen. “Zo vallen mensen die verouderde of valse profielfoto’s gebruiken door de mand”, klinkt het bij Twoo.

15/01/2016

Twoo rondde in december vorig jaar de kaap van 14 miljoen unieke bezoekers op zijn website. Dit jaar wil Twoo, dat groeide uit Netlog, de populairste datingsite ter wereld worden. Dus moest worden geïnvesteerd in nieuwe mogelijkheden op de site.

Een daarvan is de mogelijkheid om als gebruiker via ­video met een andere Twoo-gebruiker te chatten. “Je kan videoboodschappen van ma­xi­maal 15 seconden naar elkaar sturen. Zodra ze bekeken zijn, verdwijnen ze. Ze blijven niet bewaard. Voor de online datingwereld is dat een primeur”, zegt Lien Louwagie, community-directeur bij Twoo.


Bron:Nieuwsblad28/09/2014
Dankzij de vele apps en sites is online daten helemaal ingeburgerd geraakt, maar het heeft ook nadelen. Een recente peiling onder vierduizend mensen toont aan dat romances die online ontstaan, vaker ..
02/04/2012
In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur hebben ze een wel heel originele manier gevonden om vrouwen hun ware te laten ontmoeten. Als ze een paar schoenen kopen, krijgen ze er een date bovenop. ..
19/05/2015
Gent - Rika Ponnet (46) viert de twintigste verjaardag van haar relatie­bureau Duet. Ze richtte het op in 1995, toen singles nog ‘eenzaam en zielig’ waren. Zowat zes­duizend koppels h..
03/11/2011
Fans van Nickelback of Justin Bieber kunnen hun muzikale voorkeur maar beter voor zich houden tijdens een eerste date, althans volgens een enquête van de datingsite tastebuds.fm. ..