Datingsite PositiveSingles.com krijgt miljoenenboete

De eigenaar van datingsite PositiveSingles.com moet een boete van 16,5 miljoen dollar (13,2 miljoen euro) betalen omdat hij persoonlijke gegevens heeft gebruikt voor andere sites.

04/11/2014

Dat oordeelde de jury afgelopen week in een zaak die al sinds 2011 loopt, zo meldt Businesswire.

De website promootte de online community juist met leuzen als "100 procent vertrouwelijk en comfortabel", en beloofde geen persoonlijke gegevens weg te geven, te verhuren of te verkopen.

De eigenaar bleek de database echter ook te gebruiken voor andere datingsites, en verkoopt die database met duizenden profielen bovendien aan anderen die een soortgelijke website willen opzetten binnen zijn netwerk van datingsites, SuccessfulMatch genaamd.

Het delen van de gegevens lag extra gevoelig, omdat de datingsites binnen SuccessfulMatch zich vooral richten op mensen met soa's. Voorbeelden van sites zijn AIDSDate, Herpesinmouth, ChristianSafeHaven, MeetBlackPOZ en PositivelyKinky. Eén van gedupeerden merkt op dat hij of zij geen donkere huidskleur heeft, noch christen, noch hiv-positief is.

Bij het aanmaken van een profiel werd er wel in de voorwaarden gemeld dat gegevens over HIV en andere soa's worden gedeeld binnen het netwerk van datingsites, maar volgens de aanklager kijkt er nooit iemand naar die voorwaarden.


Bron:businesswire.com14/03/2013
Als je zin hebt in een warme knuffel of een goed gesprek met je vriend maar die woont te ver om dat verlangen te vervullen, dan kan je je verdrietig voelen. Maar dankzij deze slimme trucjes wordt een..
24/11/2015
Een zakenvrouw die al drie lange affaires achter de rug heeft met getrouwde mannen, heeft een opvallende getuigenis gedaan in de Britse media. "Hun echtgenotes moeten me dankbaar zijn", zegt ze. "Ik ..
27/10/2015
Als je iemand nieuw leert kennen dan heb je soms de neiging om al zoveel mogelijk informatie op te zoeken vooraf. Snel even intikken in google en je komt te weten met welke auto hij rijdt, welke jo..
03/10/2014
De nieuwe datingapplicatie ‘Luxy’ is een chatomgeving waar je enkel de rijkste en mooiste mensen terugvindt. Net als ‘Tinder’ brengt het mensen met dezelfde interesses met e..