Datingsite PositiveSingles.com krijgt miljoenenboete

De eigenaar van datingsite PositiveSingles.com moet een boete van 16,5 miljoen dollar (13,2 miljoen euro) betalen omdat hij persoonlijke gegevens heeft gebruikt voor andere sites.

04/11/2014

Dat oordeelde de jury afgelopen week in een zaak die al sinds 2011 loopt, zo meldt Businesswire.

De website promootte de online community juist met leuzen als "100 procent vertrouwelijk en comfortabel", en beloofde geen persoonlijke gegevens weg te geven, te verhuren of te verkopen.

De eigenaar bleek de database echter ook te gebruiken voor andere datingsites, en verkoopt die database met duizenden profielen bovendien aan anderen die een soortgelijke website willen opzetten binnen zijn netwerk van datingsites, SuccessfulMatch genaamd.

Het delen van de gegevens lag extra gevoelig, omdat de datingsites binnen SuccessfulMatch zich vooral richten op mensen met soa's. Voorbeelden van sites zijn AIDSDate, Herpesinmouth, ChristianSafeHaven, MeetBlackPOZ en PositivelyKinky. Eén van gedupeerden merkt op dat hij of zij geen donkere huidskleur heeft, noch christen, noch hiv-positief is.

Bij het aanmaken van een profiel werd er wel in de voorwaarden gemeld dat gegevens over HIV en andere soa's worden gedeeld binnen het netwerk van datingsites, maar volgens de aanklager kijkt er nooit iemand naar die voorwaarden.


Bron:businesswire.com30/12/2014
Menen - Een opmerkelijke oproep van een moeder uit Menen: via het Facebookprofiel van haar zoon Jeroen is ze op zoek naar een meisje om met hem de overgang van oud naar nieuw te vieren. ..
03/09/2014
Tinder heeft inmiddels in veel landen een méér dan kritieke massa bereikt, en mensen richting een dating app geholpen die anders misschien wel nooit zo’n app zouden installeren...
19/10/2012
BRUSSEL - Onder het motto ‘Je hebt geen hoofdpijn nodig om nee te zeggen’ lanceren de vrouwenorganisaties Zij-kant en VIVA-SVV (Socialistische Vrouwen Vereniging) zaterdag in Brugge een cam..
31/03/2015
Steeds meer senioren schrijven zich in op een datingsite, om op deze manier een nieuwe liefde te vinden. Je als 50 plusser inschrijven op een datingsite en hiermee op weg te gaan naar nieuw liefdes..