Dating-app Tinder lekte locatiegegevens gebruikers

De populaire dating-app Tinder heeft maandenlang de locatiegegevens van gebruikers gelekt, waardoor het kinderspel was om de exacte locatie van een gebruiker te bepalen. Het lek werd november vorig jaar ontdekt, maar zou mogelijk al sinds een update voor een ander privacylek in juli 2013 aanwezig zijn.

20/02/2014

Beveiligingsonderzoeker Max Veytsman ontdekte dat Tinder de lengte- en breedtegraad van gebruikers naar de iOS-client stuurde. Iedereen met basale programmeervaardigheden zou vervolgens een script kunnen schrijven dat aan de Tinder API (application programming interface) de coördinaten van elke gebruiker opvroeg.


Om de ernst van het lek aan te tonen ontwikkelde Veytsman een eigen demonstratie-app genaamd TinderFinder, waarmee het mogelijk was om gebruikers direct aan de hand van hun naam op te zoeken of door het opgeven van een bepaalde stad.


Bron:Security.nl01/02/2010
GENT - Linsy Daman en Abdelali Yagoub, het Gentse koppel dat werd opgevoerd in de eerste aflevering van 'In Godsnaam' op Eén, stellen de VRT en de Gentse schepen van Burgerzaken Catharina Segers (..
10/03/2013
Dames die op zoek zijn naar die ene prins op het witte paard kunnen vandaag de dag terecht op een van de vele datingwebsites, maar voor wie weinig geduld heeft hebben Chinese vrouwen wel een oplossin..
08/07/2015
Een vrouw die na haar Tinder-avontuur te horen kreeg dat ze te dik was, heeft haar date stevig op zijn plaats gezet in een blogpost. ..
13/10/2014
Kobe Ilsen heeft vier bekende Vlaamse duo’s aan het werk gezet voor een bijzondere relatietest in het Eén-programma 'Volt'. De duo’s moesten een kast in elkaar steken van de meubellijn R..