Daarom gaan getrouwde vrouwen vreemd

Getrouwde vrouwen die even een loopje nemen met de echtelijke trouw doen dat niet omdat ze niet gelukkig zijn met hun huidige partners. De echte reden: eens het saai wordt tussen de lakens, dromen vrouwen van meer romantische passie. En die zoeken ze bij iemand anders. Dat blijkt uit een studie die zopas werd gepresenteerd op de American Sociological Association conference in San Francisco.

17/08/2014

Waarom gaan getrouwde vrouwen vreemd? Een team van onderzoekers aan de University of Winchester ging het na in opdracht van AshleyMadison.com, een datingsite voor gehuwden op zoek naar een buitenechtelijk avontuurtje. Ze peilden naar de motivaties van 100 vrouwen, allemaal op zoek naar een stiekeme relatie via AshleyMadison.com. De ondervraagde vrouwen waren heteroseksueel, getrouwd en tussen de 35 en 45 jaar oud. 

Twee derde gaf toe meer vuur in de slaapkamer te zoeken, geen nieuwe partner om de huidige te vervangen. Ze voelen zich heel geliefd door hun man en hebben niet de intentie om hun huwelijk op te blazen. 

Heel opmerkelijk: geen enkele van de ondervraagde vrouwen wilde haar man verlaten. Allemaal verklaarden ze heel duidelijk niet op zoek te zijn naar een nieuwe echtgenoot en vertelden ze de onderzoekers hoe graag ze hun partner zien. Hoofdonderzoeker Professor Eric Anderson: 'Gelukkig zijn in een relatie is iets helemaal anders dan gelukkig zijn in bed. Daarmee verandert deze studie de algemene perceptie dat vrouwen vreemdgaan omdat er emotioneel iets niet goed zit in hun huwelijk.'


Bron:Nieuwsblad02/08/2006
BRUSSEL - De grote studentensite www.student.be zal binnenkort helemaal seksvrij zijn. Dat heeft de eigenaar van de site, Charles de Wouters, gemeld. De koerswijziging komt er nadat VTM een advertent..
19/12/2014
Van romantische kerstfoto’s op Facebook tot vervelende vragen van tantes en nonkels over je liefdesleven: singles zien de eindejaarsperiode vaak niet zitten omdat het hen extra hard confronteert..
06/05/2005
Jaloezie kan mensen inspireren tot originele wraakacties. Een overzicht van de klassiekers. ..
07/02/2013
Wie Valentijn ook op sociale media de nodige aandacht wil geven, gedraagt zich beter niet te enthousiast. Online dating experte Julie Spira van The Huffington Post legt uit wat wel en niet werkt als ..