Daarom gaan getrouwde vrouwen vreemd

Getrouwde vrouwen die even een loopje nemen met de echtelijke trouw doen dat niet omdat ze niet gelukkig zijn met hun huidige partners. De echte reden: eens het saai wordt tussen de lakens, dromen vrouwen van meer romantische passie. En die zoeken ze bij iemand anders. Dat blijkt uit een studie die zopas werd gepresenteerd op de American Sociological Association conference in San Francisco.

17/08/2014

Waarom gaan getrouwde vrouwen vreemd? Een team van onderzoekers aan de University of Winchester ging het na in opdracht van AshleyMadison.com, een datingsite voor gehuwden op zoek naar een buitenechtelijk avontuurtje. Ze peilden naar de motivaties van 100 vrouwen, allemaal op zoek naar een stiekeme relatie via AshleyMadison.com. De ondervraagde vrouwen waren heteroseksueel, getrouwd en tussen de 35 en 45 jaar oud. 

Twee derde gaf toe meer vuur in de slaapkamer te zoeken, geen nieuwe partner om de huidige te vervangen. Ze voelen zich heel geliefd door hun man en hebben niet de intentie om hun huwelijk op te blazen. 

Heel opmerkelijk: geen enkele van de ondervraagde vrouwen wilde haar man verlaten. Allemaal verklaarden ze heel duidelijk niet op zoek te zijn naar een nieuwe echtgenoot en vertelden ze de onderzoekers hoe graag ze hun partner zien. Hoofdonderzoeker Professor Eric Anderson: 'Gelukkig zijn in een relatie is iets helemaal anders dan gelukkig zijn in bed. Daarmee verandert deze studie de algemene perceptie dat vrouwen vreemdgaan omdat er emotioneel iets niet goed zit in hun huwelijk.'


Bron:Nieuwsblad23/02/2015
Alleen maar selfies posten geeft de indruk dat je nauwelijks vrienden hebt. Zeg niet dat je grappig bent zonder het ook te bewijzen. En zoek een schermnaam die begint met een van de beginletters van ..
17/05/2010
Zeker als je al even single bent, lijkt het soms alsof je eerder een buitenaards wezen uit een ander melkwegstelsel zal tegenkomen dan de man van je dromen. Maar vergeet niet dat je hem kan ontmoeten..
16/09/2013
Vier pakt vanaf dinsdag uit met een reportagereeks waarin jonge Belgen met een beperking op zoek zijn naar de liefde van hun leven. ..
24/10/2009
NVT - Seks is voor de meesten onder ons een basisbehoefte: eenvoudig en natuurlijk. Maar voor sommige vrouwen lijkt het onmogelijk, alsof het daaronder veel te nauw is geworden. Alles over vaginisme,..