Broers zien hun foto plots overal opduiken, en vallen uit de lucht

Een foto van twee tweelingbroers uit Groot-Brittannië is de wereld rond gegaan, zonder dat ze zichzelf daarvan bewust waren. Een Nederlandse datingsite had een foto van de twee broers gebruikt ter illustratie bij een verhaal over een familiehereniging via Tinder.

22/04/2015

De Nederlandse datingsite datingsitekiezen.nl plaatste maandag een artikel online over een broer en een zus die na jaren weer herenigd werden via de datingapp Tinder. Bij dat artikel plaatste datingsitekiezen.nl een foto van tweelingbroers Jeremy en Sean Telford en de tweeling Alistair en Lucy Simmonds, die helemaal niets met het verhaal te maken hadden. Toen de twee Britse broers er toevallig achterkwamen dat hun foto bij het artikel werd gebruikt, vielen ze helemaal uit de lucht.

Bevreemdend

‘Het is één van de meest hilarische en bizarre zaken die ik ooit al heb meegemaakt’, vertelt Jeremy Telford aan een Britse nieuwssite. ‘Mijn broer (Sean) stuurde mij gisteren een link naar een website die het verhaal van de Nederlandse datingsite had opgepikt, inclusief de foto van ons (die foto werd ondertussen verwijderd).’

‘Het maakt mij niet eens uit dat mensen mij op de foto zouden herkennen’, zegt Jeremy. ‘Maar het is gewoon bevreemdend om te weten dat de hele wereld mijn foto heeft gezien bij een verzonnen verhaal dat niets met mij te maken heeft’, aldus Jeremy.

Excuses

De foto van de tweelingbroers en de andere tweeling werd twee jaar geleden genomen na hun examens. De broers stuurden een e-mail naar de Nederlandse datingsite om uitleg te vragen. De datingsite liet weten dat ze een foto via Google hadden gezocht ter illustratie van hun verhaal. De datingsite excuseerde zich voor de foto en verwijderde de foto van de broers van hun website. Bij het artikel staat nu het volgende te lezen: ‘De personen in de oorspronkelijke foto bij dit artikel waren niet Sjoerd, Josephine, Erik en Maarten. De afbeelding diende puur ter illustratie. Excuses voor eventuele misvattingen.’


Bron:Nieuwsblad10/10/2012
Naast seks, het huishouden en de kinderen is geld een van de grootste discussiepunten binnen het gezin. Volgens Relate, een bureau dat relatietherapie aanbiedt, leggen geldproblemen bij een op de vij..
15/10/2014
Wommersom - Wommersom Het Singles Platform Altero met thuisbasis in Wommersom neemt de relatiebemiddelingsactiviteiten van Datadesk, het kantoor van Elke Clijsters, over. Relatietherapeute Ilse Reynd..
18/03/2014
De Deense filmmaker Rolf Glumsoe Nielson maakte deze amusante video waarin de populaire datingapp Tinder tot leven komt. ..
20/06/2015
Voor het 'Vijf'-zomermagazine Summerproof experimenteert ex-Miss België Joke van de Velde met de datingapp Tinder. Tot nu toe heeft ze nog niemand ontmoet via de app, maar daar lijkt verandering i..