Broers zien hun foto plots overal opduiken, en vallen uit de lucht

Een foto van twee tweelingbroers uit Groot-Brittannië is de wereld rond gegaan, zonder dat ze zichzelf daarvan bewust waren. Een Nederlandse datingsite had een foto van de twee broers gebruikt ter illustratie bij een verhaal over een familiehereniging via Tinder.

22/04/2015

De Nederlandse datingsite datingsitekiezen.nl plaatste maandag een artikel online over een broer en een zus die na jaren weer herenigd werden via de datingapp Tinder. Bij dat artikel plaatste datingsitekiezen.nl een foto van tweelingbroers Jeremy en Sean Telford en de tweeling Alistair en Lucy Simmonds, die helemaal niets met het verhaal te maken hadden. Toen de twee Britse broers er toevallig achterkwamen dat hun foto bij het artikel werd gebruikt, vielen ze helemaal uit de lucht.

Bevreemdend

‘Het is één van de meest hilarische en bizarre zaken die ik ooit al heb meegemaakt’, vertelt Jeremy Telford aan een Britse nieuwssite. ‘Mijn broer (Sean) stuurde mij gisteren een link naar een website die het verhaal van de Nederlandse datingsite had opgepikt, inclusief de foto van ons (die foto werd ondertussen verwijderd).’

‘Het maakt mij niet eens uit dat mensen mij op de foto zouden herkennen’, zegt Jeremy. ‘Maar het is gewoon bevreemdend om te weten dat de hele wereld mijn foto heeft gezien bij een verzonnen verhaal dat niets met mij te maken heeft’, aldus Jeremy.

Excuses

De foto van de tweelingbroers en de andere tweeling werd twee jaar geleden genomen na hun examens. De broers stuurden een e-mail naar de Nederlandse datingsite om uitleg te vragen. De datingsite liet weten dat ze een foto via Google hadden gezocht ter illustratie van hun verhaal. De datingsite excuseerde zich voor de foto en verwijderde de foto van de broers van hun website. Bij het artikel staat nu het volgende te lezen: ‘De personen in de oorspronkelijke foto bij dit artikel waren niet Sjoerd, Josephine, Erik en Maarten. De afbeelding diende puur ter illustratie. Excuses voor eventuele misvattingen.’


Bron:Nieuwsblad28/08/2012
Zonnen op het jacht van je vriend, zijn kredietkaart even lenen om een nieuwe handtas te kopen, samen een partijtje golfen... stiekem dromen veel vrouwen ervan. Dankzij deze vijf praktische tips vind..
21/11/2014
Een 39-jarige man uit Denderleeuw staat in de Brugse rechtbank terecht voor de belaging van een man uit De Haan. De dader misbruikte het e-mailadres van zijn slachtoffer om zich in te schrijven voor ..
11/04/2015
Ben jij al ooit op zo'n verschrikkelijke date geweest dat je halverwege het aftrapte? Wel een gebruiker op de sociaalnetwerksite Reddit vroeg het aan andere surfers en de verhalen waren om acht..
29/12/2015
Gedaan met die koude wintermaanden eenzaam op je zetel door te brengen. De kans zit er dik in dat je in januari wel gezelschap zal vinden om samen knus onder een dekentje te kruipen. De eerste maand v..